Ko me inspirira #57

Drage punce,

pomlad se tako lepo prebuja, jaz in Vladka pa vaju bova poskusile malo obdržati tudi za ustvarjalnimi mizami … že je namreč tu novi Ko me inspirira izziv 🙂 ! No, pri tem nama bo tokrat malce pomagala tudi Sonja, ki naju je s svojima čudovitima čokoladnicama navdušila, da sva poprijeli za čopiče 🙂 . In tako se tokratni izziv glasi:

AKVARELNO OZADJE

Zgoraj lahko občudujete Sonjini čokoladnici…jaz pa sem se odločila ostati pri preverjenem formatu – voščilnici – in kljub veliki želji, da bi ustvarila nekaj pisanega, sem po zaskrbljujoči količini zavženega papirja, pristala pri enobarvnem ozadju.

Namesto fotografije voščilnice vam prilagam kar kratek posnetek, da je okvir – odprtina bolje vidna 🙂 .

Zdaj pa grem lepo po korakih:

 1. Najprej sem pobarvani in posušeni akvarelni papir izrezala z največjim valovitim pravokotnikom.
 2. Vanj sem nato izrezala nekoliko manjši pravokotnik in enakega uporabila tudi za izdelavo odprtine na osnovi za voščilnico. Čez odprtino na voščilnici sem zalepila trak papirja (kar nam bo prišlo prav pri koraku 4.)
 3. Notranji pravokotnik iz koraka 2 🙂 sem obrezala še z enim manjšim pravokotnikom, da sem dobila želeni razmik oz. okvir iz zraka (kot ga je poimenoval mož 🙂 ). Z enako šablono sem izrezala še bel pravokotnik, ki služi za ureditev notranje strani.                                                                                                                                                                                
 4. Na osnovo z odprtino sem zalepila valoviti okvir, na trak na sredini pa mali pravokotnik. Nato sem voščilnico odprla in na hrbtno stran roza pravokotnika zalepila še belega – za stabilnost in za lepši izgled.
 5. `Vezni trak`, ki je kukal spodaj in zgoraj, sem preprosto prekrila s cvetličnim aranžmajem in pentljo.

Pa še pogled od blizu na akvarelno ozadje. Barvala sem z zelo razredčeno barvo v več plasteh – pri tem sem počakala, da se je posamezna plast posušila in nato sem pri vsaki novi plasti na robovih pobarvala malo čez prejšnjo, da sem dobila izgled tančice…sem morala nadeti tako lep izraz, da upravičim toliko packanja, ki pa je opazno le, ko si voščilnico pritisneš prav k nosu (oz. ko pri fotografiranju približaš na maksimum 🙂 )

Zdaj pa vas zelo lepo vabim, da tudi ve pobarvate svoje akvarelno ozadje in se nama pridružite. Jaz zdaj z navdušenjem hitim k Vladki, ker vem kako rada čara z barvami in vodo…vaše izdelke pa lahko  prijavljate tukaj in sicer do 17. 3. do polnoči. Eni izmed sodelujočih bom s pomočjo strička žreba podarila bon za 10€ za nakup izdelkov Najlepši par 🙂 .

Bodite nadvse lepo,

Tina

Uporabljene šablone:

Okrasimo s cvetjem-R Pravokotniki s šivi A6

 Loading InLinkz ...
15 odzivov
 1. ANDREJA Verovšek
  ANDREJA Verovšek says:

  Več kot hudo zanimiva in resnično Baltazarsko posebna. Ta “zračni” okvir je res nekaj posebnega in izraz bo, tako kot tresočka pristal v našem ustvarjalnem slovarju. Voščilnica je v svoji barvitosti zelo lepa, seveda pa sta imeli dober navdih. Pozdravček in objem od mene:)

 2. *Keti*
  *Keti* says:

  Super inspiracija. In super izziv. Tudi mene malo skrbi količina potencialno zavrženega papirja dokler ne dosežem želenega učinka ampak bo že 😉 Tole z okvirjem v zraku mi je pa tudi všeč in moram kar skicirat hitro idejo v beležko, da ne pozabim!

 3. Vladka
  Vladka says:

  Draga moja, to je naracnost fantasticno. Prav zaljubila sem se v tvoj zracni okvir. Zelo domiselno in perfektno izpeljano.

 4. oldpunca
  oldpunca says:

  Hvala, ker sta za inspiracijo izbrali moji čokoladnici. 🙂 Tvoja voščilnica pa je sanjsko lepa in tako zanimivo izdelana, da bo verjetno kaj kmalu postala žrtev različnih “zlorab”. 😀

 5. Helena
  Helena says:

  Res zgleda kot roza tančica. Okvir iz zraka je enkraten in vezni trak si lepo prekrila z rožicami in pentljo.
  Vrhunsko!

 6. Metuljčica
  Metuljčica says:

  Tale zračni okvir je prav super ideja in draga Tina, voščilnica je čudovita. Ravno prihajam od Sonje in sem prav vesela, da sta izbrali njenji čokoladnici za inspiracijo.

 7. Maja
  Maja says:

  Tale distančnik za zračni okvir je super ideja za lažje centriranje notranega pravokotnika. Zelo lepa voščilnica.

 8. Majda Pur
  Majda Pur says:

  Okvir iz zraka – kako lepo, pravzaprav pravljično. Komaj čakam, da poskusim kaj podobnega – hvala za ponoven navdih in inspiracijo, Majda

 9. treebug
  treebug says:

  vauu, kakšna ideja in ta neverjeten efekt, kako si se tole dobro spomnila – res je kot tančica ….
  poklon in objem!

 10. Sapfina
  Sapfina says:

  Tina, kako mi je vsec tvoj okvir in navdusena sem nad idejo, ki se je udejanjila pri tebi! 😉 Pobarvala pa si ga res tako nezno in kar topim se ob pogledu na perfektno zakljuceno celoto! Trakec in rozice za kamuflazo … poezija. In poezijo imam zelo rada … :))

 11. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Tole je pa zopet ena izmed tvojih fnatastičnih Baltazarskih pogruntavščin. Noro dobra vošččilnica in ideja, da jo vikaš :)!

Komentiranje ni omogočeno.