Ko me inspirira #60

Drage ustvarjalke,

kako vesela sem, da sva z Vladko (po poletnem premoru)  vse  ‘tretje v mesecu’ ponovno rezervirale za Ko me inspirira izziv… 🙂 in kako lepo je šele dejstvo, da je to že okrogel – 60. izziv!!!! Hvala vam, ker ste s svojim sodelovanjem omogočile, da se je tako lepo ‘prijel’…in tako gremo veselo proti 100-ki 😉 .

Že nekaj let je tracidionalna tema izziva v oktobru…

HVALEŽNOST

…in tudi tokrat izziv namenjava izdelavi voščilnic za ljudi, ki jih imamo radi in smo jim hvaležni, da jih imamo v naših življenjih. Jaz vam na tem mestu ponovno povem, da sem hvaležna tudi za vse vas, moje drage ustvarjalke.

Ko sem se lotila ustvarjanja, sem takoj privlekla ven šablono hvala…potem pa sem se malo ‘pocukala’ za ušesa, še malo pomislila in se vprašala: Kaj naredimo ko smo hvaležni? …in ker se med drugim tudi objemamo, je nastala tale voščilnica 😉 .

Če bi bila to pravljica, bi pisalo: jabolka in hruška sta se srčno objeli in njuna radost se je razširila čez sedem gora 🙂 🙂 😉 .

Če pa vas zanima tehnična plat objema, pa vas vabim k opisu postopka 😉 :

 1. Iz belega papirja izrežemo hruško in ohranimo negativ.

2. Šablono jabolka položimo na papir tako, kot bi radi imeli njun položaj na voščilnici in izrežemo (da dobimo približek Apple jabolka ;-).

3. V negativ vstavimo rumeni izrez hruške, v negativ jabolka pa rezalno šablono in izrežemo.

4. Tako dobimo tisti mali krhelj, ki se popolnoma prilega ‘objemu’.

Pa še pogled od blizu na tole unijo (ali morda množico ali pa presek???….skratka, na nekaj v zvezi z matematiko me je spomnilo 😉 ). Priporočam se za kakšen vaš nasvet…meni se namreč ves čas zdelo, da kompliciram bolj, kot bi bilo potrebno…a ker do objave še nisem prišla do razsvetljenja, sem opisala mojo pot in se priporočam za kakšno bližnjico 😉 .

Preden sem zalepila sadje, sem izrezala še okrasne vijuge iz kompleta Srčni metulji, na koncu pa sem dodala voščilo.

Hvala za obisk, z Vladko vaju zelo prijazno vabiva, da se nama pridružite – izziv traja do 17. 10. do polnoči, vaše izdelke pa lahko prijavite pri Vladki.

In ker je to jubilejni izziv, bom izžrebala kar 3 dobitnice, ki bodo prejele bon za 10€ za nakup izdelkov Najlepši par.

3x 

V pričakovanju vaših prispevkov, vas lepo pozdravljam,

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:

15 odzivov
 1. MOJCA BOŽIČ
  MOJCA BOŽIČ says:

  He he he….tega bi bila pa vesela vsaka učiteljica matematike v 2.razredu…..vsi bi se naučili kaj je to presek. Sicer pa, kaj se čudim, saj nas vsakič razveseliš s kakšno tako novostjo, da samo gledamo. Prisrčno “objemanje” tega sadja…..krasen džem bo nastal čez par dni ali pa mogoče kakšna nova sorta sadja….križanec “ala Tina”.
  Sem vesela, da ste nazaj…..ZELOOOOOOO…..

 2. treebug
  treebug says:

  kako sta prisrčni, ideja pa zopet fenomenalna! in vesela za vajin izziv, da bomo malo bolj razmišljali o hvaležnosti …

 3. Helena
  Helena says:

  Končno so se odprla vrata ustvarjalne predavalnice 🙂 Profesorica Tina, super začetek novega ustvarjalno-akademskega leta. Lepo si združila oba sadeža in prikazala njuno sožitje. Dobra ideja in hvala za natančen prikaz postopka.

 4. Sapfina
  Sapfina says:

  Jupi, da sta nazaj! Jupi za vajino veliko srce! Jupi za cudovito temo in cudovit navdih! Kako lepo, da si zdruzila dva razlicna sadeza in se ne parckajo samo ista jabolka in iste hruske! Ja, takole se potem obarva zivljenje. V nasih skupnih presekih, iz katerih veje ljubezen. Ljuba Tina, ti si moj Goran Dragic v svetu ustvarjanja! 😉 🙂

  • Polona Skaza
   Polona Skaza says:

   Jooj Barbara kako dobro napisano, kot bi brala moje misli <3 Ja Tina in Vladka sta naš Gogi pa Dončič… res kar precej stopnic višje od večine v svetu ustvarjanja. <3 <3 <3

 5. Marija Vezovnik
  Marija Vezovnik says:

  Ja, vidiš, tudi matematika in ljubezen gresta skupaj. Čeprav je mene prej, kot na presek, prešinila ideja na kompot hi hi hi Pač rada jem 😀 . Drugače pa čudovita ideja in še bolj fantastična izvedba!

 6. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Joj, sem skoraj pozabila komentirati pod to objavo:( . Ker matematika ni moja močna stran, na to temo ne bom dala komentarja, dam ga pod vse objeme in prijateljstva – sadna in drugačna:) in se že veselim našega druženja v “novem šolskem letu” – juuuupiii sem vesela, da vaju imamo. Objemov koš nazaj, Andreja

 7. Majda Pur
  Majda Pur says:

  Tole pa je en super namig za presečno množico – mi bo prišel prav, otrokom bo namreč strašno všeč tema o objemu 🙂
  Zato s hvaležnostjo en objem tudi zate, Majda

 8. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  iiiiiii kok je tole cart, po pravici povedano mi je bolj všeč ko tnovejši objemček. Čestitike za 60-i izziv in inspiracijo 🙂

Komentiranje ni omogočeno.