Romantično sporočilo-zunaj in znotraj (z videom)

Pred prazniki in počitkom, se javljam z voščilnico, ki zahteva nekaj seciranja…a je končni rezultat vreden vloženega časa :-).

Kar je razvidno iz fotografije je zunanji del sporočila (z besedo čestitke)…znotraj pa se nadaljuje, kar lahko vidite v kratkem videu spodaj.

V bistvu sem nadgradila tole zahvalnico …ki sem jo predelala za drugi namen in jo ozaljšala z akvarelnim ombre učinkom. Ves trik takšnega barvanja se skriva v tem, da najprej s čopičem nanesemo eno `črto` barve, nato pa čopič samo enkrat pomočimo v vodo (brez mešanja), malce otresemo in potegnemo novo črto… nato čopič ponovno pomočimo v vodo (tako se znebimo še malo pigmenta…)…. in tako nadaljujemo vse do konca.

Ker pa je vodo in barvo težko zajeziti, sem izrez najprej razstavila in nato ponovno sestavila, da sta oba koščka ostala snežno bela 🙂 .

 

Morebitne pasti pri izdelavi takšnega ombre efekta se skrivajo v drobnih zadevicah:

 1. Količina barve na čopiču: če na začetku čopič čisto prepojimo z barvo, se je tudi z namakanjem v vodi ne bomo prav veliko znebili in razlika v odtenkih ne bo velika
 2. Količina vode pri vsakem pomakanju: pomočimo enkrat in nato otresemo. Če je čopič prepoln vode, bomo pri vsakem potegu pustili veliko preveč vode na papirju in ta se bo začela svojeglavo obnašati.
 3. REŠITEV za zgoraj našteto: poceni šolski blok risalnega papirja, na katerem lahko preizkušamo…tudi za preproste stvari je namreč potrebno malo vaje. Jaz porabim kar veliko tega cenenega risalnega papirja…. 😉 .

Želim vam prijetne in vesele praznike!!!

Tina

Uporabljeni izdelki:

9 odzivov
 1. Helena
  Helena says:

  Tina, precizno seciranje, sestavljanje, barvanje … in nastane enkratna voščilnica.
  Zopet mi je všeč, da skriva še nekaj več.
  Tudi tebi lepe praznične in proste dneve!

 2. Aleksandra
  Aleksandra says:

  Kako sem vesela vsake tvoje voščilnice. Vedno je nekaj novega in še vse to prikažeš. Res iz srca ti hvala. Pozdravček Aleksandra

 3. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Draga Tina, vsi ti tvoji napotki, čeprav mogoče že videni, hudo pridejo prav, ko naekrat ugotoviš, da je glava prazna in so nasveti že izpuhteli:). Takrat se “oglasim” pri tebi in ti mi daš napotke iz prve roke:) – hvala ti, meni to velikokrat pride prav.
  Želim ti lepe praznične dni, napolni si baterije, saj kolikor vem, jih boš v prihajajočem mesecu krepko kurila. Lepe pozdravčke in en velik objem, Andreja

 4. moi
  moi says:

  Hvala za vse nasvete, tudi sama velikokrat naredim začetniško napako in je treba it znova. Krasen ombre si naredila in čudovita odprtina s skritim zapisom.

 5. oldpunca
  oldpunca says:

  Draga Tina, hvala za tole lepotičko in vse nasvete in drobne trike. 🙂 Z veseljem vedno znova preizkusim vse, kar nam pokažeš. Je pa res, da je potrebno veliko vaje, predno na papirju nastane tisto, kar se mota po glavi. 😀 Lepo se imej med prazniki!

 6. Sapfina
  Sapfina says:

  Kaj pa vem, TIna, pri meni se barve nikoli ne obnasajo tako … ubogljivo :)) Je pa res, da ni pravega casa za vajo in bi zelela, da mi vse uspe ze na prvo zogo … 😉 Upam, da uzivas na polno in si pridno polnis baterije! Voscilnica je cudovita!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Romantično sporočilo sem razdružila tako, kot sem prikazala v tem videu in nato srednji del poštempljala s svežimi limonami. Krhelj sem najprej potapkala po rumeni […]

Komentiranje ni omogočeno.