Ozadje z voščilom

Drage punce,

včeraj sem bila matematično razpoložena in sem poiskala formulo za najhitrejšo izdelavo potiskanega ozadja s pomočjo novih štampiljk 🙂 . No, v bistvu se jo lahko uporabi za katerekoli štampiljke, a tukaj je tudi razdalja med vrsticami ravno pravšnja 🙂 .

Izračunala sem idealno razdaljo med posameznimi odtisi in nato pripravila pdf s črtami, ki ga najdete tukaj in si ga lahko shranite in natisnete.

Zdaj pa sledijo še navodila (s katerimi upam, da ne bom samo zakomplicirala te preproste zadevice 🙂 )

 1. Na akrilno ploščico besede postavimo tako, da črta na akrilni ploščici poteka po sredini besede (ker nisem uspela narediti dobre fotografije z akrilno ploščico, sem to demonstrirala na koščku papirja). Cilj je, da pri odtiskovanju nato črto na ploščici poravnavamo s črtami na papirju.

2. Papir, ki ga želimo poštempljati rahlo zalepimo na papir in ga pri tem scentriramo med črte (kot kažejo puščice – da je razdalja od našega papirja do prve črte spodaj in zgoraj približno enaka)…tako dobimo lepo poravnavo. Če v posamezne vrstice odtiskujemo različne besede, kot sem to naredila jaz, lahko najprej sledimo polni črti in odtisnemo vse…

3. ….nato pa zamenjamo štampiljke in sledimo črtkanim črtam. Če pa želimo po celem papirju uporabiti enako voščilo, pa že od začetka sledimo vsem črtam (polnim in črtkanim)

Sama priprava vzame nekaj trenutkov, a potem odtiskovanje teče kot blisk, razdalje pa so kljub hitremu delu popolnoma usklajene… Od navdušenja nad rezultatom, sem potem voščilnico sestavila tako, da sem papir pustila maksimalno razkrit in le zgoraj naredila mali cvetlični aranžma.

No, zvijanje vrvic je tudi zadevica, ki lahko malo nakravžlja živce. Jaz poskušam to preprečiti z papirnatim lepilnim trakom…ko s prsti pripravim zvitek, ki mi je všeč, ga položim na papir in takoj zalepim s kakšnim koščkom traku, da se ne samovoljno`odmota`

Tako, maratonska objava je pri koncu. Zdaj vas le še lepo pozdravim in vam želim krasen dan,

Tina

Uporabljeni izdelki:

Okrasimo s cvetjem-R Pravokotniki s šivi A6

20 odzivov
 1. Vladka
  Vladka says:

  Ijeah, spet ena baltazarska. Me veslei, da si bila matematično razpoložena in tako pomagala še nam. Krasno je vse ksupaj izpadlo in jaz se tega tvojega zelenja in rožic kar ne morem naveličat.

 2. Helena
  Helena says:

  Tina, hvala za tvoje matematične sposobnosti in ker si delček tega delila z nami.
  Ozadje je krasno in mi je všeč, da je precej vidno in si dodala le majhen šopek tvojega cvetja in zelenja.
  Vrvica pa naredi voščilnico malo igrivo.

 3. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Razumem, gospa prof.:), upam, da res:))). Hvala za tvoj prispevek, ki nam bo olajšal odtiskovanje in mogoče pride prav še pri kakšni stvari – kdo ve:). Dobr si to nacentrirala in taka voščilnica resnično ne potrebuje kaj dosti več, kot kakšen cvetek. Še dobr, da te mamo:)- pozdravček in objem, ki naj drži do četrtka, Andreja

 4. Majda Pur
  Majda Pur says:

  :-)))) Ponovno imenitna pogruntavščina, za nas pa bližnjica in velik prihranek različnih neuspeli poskušanj 🙂 Hvala Tina, spet in spet! Sončka ti pošiljam, Majda

 5. Zvonka
  Zvonka says:

  Tina, krasna voščilnica s potiskom in sem šla takoj sprobati tvojo pogruntavščino in veš kaj, ….res deluje, jupiii. Hvala iz srca. Sončen pozdrav.

 6. Lili
  Lili says:

  Vauuu, Tina!
  Hvala za vse tvoje baltazarske poskuse, ki se na koncu super izidejo in hvala, da deliš z nami.
  Voščilnica je res lepa.

 7. Sapfina
  Sapfina says:

  Jaz in matematika, tole nikoli ni slo dobro skupaj … :)) zato sem si vedno morala vse tako lepo pocasi in po korakih pretvoriti v “svoj jezik” … Tvojo objavo sem zdajle prebrala na en mah in seveda sem cela navdusena, da si odkrila tako megasticno formulo! Sedaj pa priznam, da se bom vrnila na zacetek in vse lepo pocasi se enkrat (no, mislim, da bo kar veckrat) prebrala, da bom to tudi razumela . :))) Voscilnica je pa tako lepa in tvoj cvetlicni aranzma v svoji popolnosti naravnost jemlje dih.

 8. *Keti*
  *Keti* says:

  Baltazarski pozdrav! Voščilnica je čudovita. Z ozadjem in perfektnim cvetličnim aranžmajem, ki prav izstopa, kljub lepemu ozadju. Se vidimo v četrtek.

 9. Marija Habjan
  Marija Habjan says:

  Krasno. To moram definitivno preizkusiti. Res si polna idej. Hvala ker jih deliš z nami. Voščilnica je pa res krasna.

 10. Tjaša
  Tjaša says:

  Uau, čudovita voščilnica! Nisem si mislila, da pride lahko prav pri papirčkanju tudi matematično znanje… 😉

 11. oldpunca
  oldpunca says:

  Hvala za natančna navodila. Super si naštemplala ozadje. Res bi ga bilo škoda preveč zakriti. Nežen šopek prav lepo popestri celo voščilnico. Pa tudi drobni dodatki, ki “silijo” iz ozadja. 😀

 12. treebug
  treebug says:

  super navodila, obojna, sploh glede vrvice mi je všeč, pri meni je to konstanten problem. krasne barve si uporabila in krasno vse skupaj postavila!

Komentiranje ni omogočeno.