Tresočka s šopkom

Tokrat sem oranžne cvetove ‘sivke’ sestavila v šopek, ki je deloma znotraj tresočke, dve vejici pa sta prilepljeni na folijo na zunanji strani.

Na voščilnico sem najprej odtisnila šopek, nato pa pripravila še dve vejici, pentljo in stebla, ki sem jih dodala na koncu.

Podobno, kot lahko vidite na spodnji fotografiji, kjer sem fotografirala drugo tresočko v nastajanju (na fotografiji manjka pentlja in spodnji del stebel).

Tudi voščilo zate je prilepljeno na prozorno folijo tresočke. Da sem si poenostavila lepljenje posameznih črk, sem na hrbtno stran črnega papirja zalepila obojestranski lepilni trak, odstanila zaščitne trakove in lepilo prekrila s peki papirjem. Nato sem izrezala šablono zate, iz posameznih črk odstranila peki papir in jih zalepila na folijo.

Za izdelavo same tresočke sem uporabila 3mm kappa ploščo, ki da lepo dimenzijo in je z njo lepo rokovati, saj je precej čvrsta. Vse dele sem skupaj lepila z obojestranskim lepilnim trakom.

Po vrstnem redu je šlo takole – izrez okvirja iz kappa plošče, prozorna folija, izrez okvirja iz belega papirja (ki skrije lepljenje kappa plošče in folije).

Pa še pogled iz strani, kjer je videti 3D učinek tresočega okvirja 🙂 .

Hvala za obisk na blogu, imejte super dan in krasen vikend,

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone Najlepši par:

5 odzivov
 1. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Lepa, živahna in sončna tresočka in ne glede na to, da “znam” naredit tresočko, mi je vedno ljubo, ko tako fino opišeš cel postopek. Je pa kappa plošča res hudo uporabna in tudi bolj prijazna za izdelavo. Lep sončen, slan morski pozdrav in objem Andreja

  Odgovori
 2. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Očitno pod nujno rabim Kapa plošče, ker pride vse tako natančno, in ne kot pri moos gumi ko se raztegne in potem loviš dimenzije…. V glavnem zelo so mi všeč tvoji oranžni sivkini cvetovi, če se temu lahko tako reče, in ideja s 3D šopkom :). Čudovit vikend!

  Odgovori
 3. Natalija Valentinčič
  Natalija Valentinčič says:

  Super ideja in super izvedba, ampak jaz sem tudi probala izrezat iz kapa plošče (3mm) ampak mi je ne izreže do konca. Tudi podložla sem papir da bi bil večji pritisk ampak ni šlo. Kako si lahko pomagam, ker meni tudi mosgumi ni všeč ker se razteguje.

  Odgovori

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja