Učinek potiskanega pavs papirja

Pavs papirju se res težko uprem – tako lepo in nežno popestri vsak izdelek in tokrat sem po naključju odkrila še eno možnost uporabe. Če nanj nalepimo izrezani motiv, nato pa uporabimo hrbtno  stran pavs papirja (ne tisto, na katero smo lepili), dobimo čudovit učinek potiskanega pavs papirja.
obrobljeni-cvet-21
Spodaj lahko vidite večji kos s polepljenimi cvetovi – najprej sem nameravala narediti nekaj pravokotnega (sicer se ne bi toliko matrala 🙂 ).
Lepljenje na pavs je seveda klasičen problem, a zdaj sem si v Rayherju končno nabavila lepilo v spreju in moje (z lepili zasvojeno srce) je presrečno za ta dodatek v zbirki.

Vse narezane cvetove sem razporedila v škatlo za čevlje in zunaj (ker lepilo smrdi) čeznje našpricala lepilo, potem pa sem jih zalepila na pavs papir. Nanos je tako tanek, enakomeren in prosojen, da ga niti na pavsu ni mogoče opaziti – tukaj bi sedaj z veseljem prilepila ikonico srčka, a je na blogu žal nimam 🙂 .
obrobljeni-cvet-20

Odločila sem se narediti okroglo voščilnico, zato sem cvetoči pavs izrezala in ga uokvirila z zelenim okvirjem.

obrobljeni-cvet-17

…na fotografiji spodaj pa lahko vidite kako izgleda prava stran pavs papirja (tista na katero sem lepila cvetove) – prav tako je lepa, a meni je hrbtna čisto nekaj posebnega.

Tudi na to strani sem zalepila okvir, da je vse skupaj bolj `kompaktno`.

obrobljeni-cvet-18

Sledilo je sestavljanje voščilnice. Krog s cvetovi sem zalepila na enako velik krog, na katerega sem dodala okvir iz mos gume (kot bi recimo naredili pri tresočki). Če je med pavs papirjem in papirjem malce `lufta` je to čisto drugačen efekt, kot če se naslonita drug na drugega – tako izgleda kot nekakšno mlečno steklo, sicer pa se pavsov prosojni efekt kar nekam izgubi… in je škoda vsega predhodnega truda.

Ko sta torej dva kroga na levi strani postala en sam združeni krog, sem ga zalepila na prepognjeni del kroga na desni in tako dobila voščilnico, ki se odpira.

obrobljeni-cvet-19

Okrasila sem jo z večplastnim cvetom in dodala še `srečo`, ki sem jo srebrno embosirala in premazala z Glossy accents gelom.

sreča-4

Prav prisrčen pozdrav in najlepša hvala za obisk na blogu…

Tina

Uporabljeni izdelki:

Veliki cvet izdelek-šivani-krogi sreca

9 odzivov
 1. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Oooooo kakšna super pogruntavščina☺, še dobr da te imamo,saj tvoja umetniško-raziskovalna žilica nikoli ne počiva. IZgled voščilnice je več kot odličen, hudo uporaben. Pa hvala za nasvet pri lepilu. Pozdravček☺☺☺

 2. moi
  moi says:

  Lepilo v spreju je res zakon, sem si ga tudi sama privoščila, pa največkrat pozabim naj ( C’est moi 🙂
  Sva pa imeli podobno idejo in sva lepili rožice eno ob drugo 😉 Tvoja ideja na paus pairju je superca, bo treba sprobat. Pa hvala za nasvet za privzdignjen paus, res svetovno pride.

 3. Helena
  Helena says:

  Oo, kako fino, ker ti možgančki delajo 100 na uro 🙂
  Super izpade in hvala za nasvet glede lepila. Bo potrebno v nabavo 🙂
  Paus papir naredi voščilnico mehko in nežno.

 4. tina z.
  tina z. says:

  uf, same super ideje, tole s tem lepilom v spreju moram raziskat in pa pavs, vedno in povsod je zakon, pa tole je še okrogla voščilnica, meni so tako ljube ….

 5. oldpunca
  oldpunca says:

  U, hvala za nasvet z lepilom v spreju. Pri meni se valja že leta. Smrdi pa res ko šus. 😀 Tvoje čarovnije s pavsom so svetovne in me vedno znova navdušijo. 🙂 Vseeno pa se moram nasmejati, saj prihajam od Moi. 😀 Če bi se dogovorili, vama ne bi uspelo isti dan objaviti enake ideje v različnih izvedbah. .-D

 6. Vladka
  Vladka says:

  Krasna voščilnica, s pausom pa še bolj elegantno deluje 🙂 Moram nujno nabavit ta sprej :))

Komentiranje ni omogočeno.