Zabavno akvarelno barvanje

Ob ustvarjalni nezgodi na papirju, sem dobila preblisk za preprosto in zabavno akvarelno tehniko, ki jo danes delim z vami.

Primerna je za barvanje večjih motivov, ki ne potrebujejo natančnega barvanja…jaz sem jo testirala na jabolkih, ki sem jih odela v abstraktne barve, da nimajo pridiha jesenskosti (tako si jaz to domišljam 😉 ).

Na papir samo nakrcamo barve, nato pa jih z mokrim čopičem razmažemo… tako kot si lahko ogledate v kratkem videu, ki sem ga pripravila.

Poudarila bi še nekaj pomembnih stvari za boljši končni rezultat…kot sem obljubila, je to tehnika preprosta kot pasulj…a vam vseeno napišem moje ugotovitve 🙂 :

 • izberimo barve, ki se lepo podajo skupaj, saj se bodo pri barvanju pomešale med seboj,
 • vsaj ena izmed barv naj bo svetla, vsaj ena pa temnejša, da bo efekt opazen,
 • čopič na hitro operimo v kozarcu z vodo po prav vsakem pobarvanem motivu (sicer se bo napil pomešane barve in se bo zaradi tega pri večini motivov večbarvni efekt izgubil),
 • ko krcamo, naj kapljice ne bodo predrobne, saj se bodo sicer prehitro vpile v papir,
 • uporabimo tempere ali gosto zamešane vodenke, da bo pigment dovolj močen.

Na fotografiji lahko vidite, kako zanimivo so se z vodo poigrale nakrcane kapljice. Ugotovila sem tudi, da olje v pigmentni blazinici (uporabila sem VersaFine) odbija vodo, zato se je ob odtisu ponekod ustvaril beli rob…kar je nepričakovano dodalo še en zanimiv učinek 😉 .

Za konec pa še kratek hvaležni poklon vsem, ki ste se spomnile name in me razveselile s svojimi izjemnimi voščilnicami in lepimi mislimi ob rojstnem dnevu…še posebno sem bila srečna, ker sem jaz lani in letos pozabila na res preveliko ljubih oseb. A novo rojstno leto je tudi mali novi začetek nečesa boljšega in v mojem primeru vključuje tudi bolj pozorno vedenje…

Zdaj pa prav lepo vas pozdravljam in vam želim krasen dan,

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone Najlepši par:

6 odzivov
 1. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Čudovito si “nakracala” jabolčka in res zanimivo izpade tako barvanje :). Lepo je videti tak kupčeh lepih želja na kupu – super si bila pocartana za tvoj dan 🙂

 2. Vladka
  Vladka says:

  Kako lepo si se poigrala z akvarelnimi barvami. Prav zabavna tehnika, ki pa da odličen učinek. In kako lep je šele tale kup prejetih voščilnic. Prekrasno.

 3. Helena
  Helena says:

  Pri tebi je videti lahkotno in igraje narejeno, učinek pa čisto umetniški. Lepo si škropila, prelivala …
  Pogled na kupček dobljenih voščilnic je enkraten.

 4. Sonja Feuš
  Sonja Feuš says:

  Meni je ta umetniški izgled jabolk strašansko všeč. In spet ena nova tehnika, ki jo bo treba preizkusiti. 😀
  Lep je pogled na “galerijo” v živo. ❤️ Z lahkoto si te predstavljam, ko si odpirala kuverte. 😀

 5. Marija Habjan
  Marija Habjan says:

  Draga, Tina. Najprej, kljub malce zamude, vse vse najboljše in najlepše ob tvojem osebnem prazniku. Hkrati pa vse najlepše ob današnjem dnevu žena. Hvala ker nas ustvarjalke navdihuješ in razveseljuješ s svojimi video, blog vodiči in seveda s svojo krasno trgovinico prelepih ustvarjalnih pripomočkov. Hkrati pa ti tudi lahko povem da zelo cenim tvojo dobrotljivost, ki kar žari in seva od tebe. Verjamem da si svoj rojstni dan lepo praznovala.
  In še kratek komentar za novo idejo, ki si nam jo pokazala… ČUDOVITO IN SEVEDA ZA PREIZKUSIT.
  Lep pozdrav, Marija

Komentiranje ni omogočeno.