Barvanje odtisov 1. dan – uvod

Drage moje,

končno je ugledal luč sveta mali projekt, ki sem ga kuhala zadnje čase – kratka serija nasvetov o barvanju! Začelo se je tako, da sem pobarvala neskončno število motivov in poskušala ugotoviti, kako bi to lahko naredila najhitreje in kljub temu dobila zadovoljiv rezultat 😉 . Vse kar sem v tem obdobju učenja pogruntala, zdaj z veseljem delim z vami!

Barvanje sicer ni moja močna točka, zato so ti nasveti namenjeni predvsem začetnikom…barvanje je namreč lahko čisto samostojna veja ustvarjanja in profesionalno pobarvani motivi so prava paša za oči. Jaz to serijo namenjam predvsem tistim, ki imajo podobne potrebe kot jaz…dokaj hitro pobarvati motive, ki jih potrebujemo za izdelavo voščilnic.

Skupaj bomo barvali vse dni do petka…no, razen danes 😉 …saj je ta prvi video namenjen teoriji. Ko namreč vemo, kje motive senčiti, smo naredili prvi pomemben korak, ki vpliva na končni rezultat.

To je bila seveda zelo poenostavljena razlaga principov senčenja…kajti kje se sence zarišejo, je odvisno od tega, s katere strani prihaja svetloba in zato najsvetlejši del seveda ni vedno na sredini. A kot sem omenila na začetku…naš cilj je pobarvati relativno hitro, a še vedno ‘užitno’ 🙂 . Poleg tega pa velja tudi pravilo…nekje preprosto moraš začeti…in če že takoj od sebe zahtevaš preveč, je velika verjetnost, da sploh ne boš začel.

Ko torej vemo KJE senčiti, pa sledi še… KAKO 🙂 . V naslednjih treh videih se bomo tako posvečali različnim tehnikam barvanja…jutri bo na vrsti akvarelna 🙂 .

Hvala za današnji obisk in prijazen (in barvit 😉 ) pozdrav,

Tina

7 odzivov
 1. AndrejaM
  AndrejaM says:

  Komaj čakam, da si privoščim kavico in si v miru in z užitkom pogledam predstavitev! V naprej vem, da me boš navdušila z vsemi idejami in triki!

 2. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Hvala ti za tole. ŽE 100 let nisem senčila na tak način in priznam, da se barvanju motivov raje izognem, če ej le mogoče 🙂

 3. Sapfina
  Sapfina says:

  Tina, točno to potrebujem! Kako na hitro in učinkovito pobarvati, četudi barvanje ni tvoje najmočnejše področje (govorim izključno zase!! 😉 Hvala za najbolj možen nazoren prikaz in tako jasno razlago. <3 Se že veselim nadaljevanja!

 4. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Hvala draga moja Tina za tvoje učne ure, ki jih bom z velikim veseljem spremljala, saj so kot pisane meni na kožo – ves čas se namreč mučim:) in sem večkrat kot ne nezadovoljna. Ti res veš, kaj nam pride prav in nesebično deliš z nami, še 1x najlepša hvala. Pozdravček in objem, Andreja

 5. Keti
  Keti says:

  Joj. Prava tršica. Tako lepo si nam razložila. Tudi za tiste, ki naj bi to že znali, je lepo ponoviti, da ne pozabimo. Se že veselim drugega dela.

Komentiranje ni omogočeno.