Barvanje odtisov 4. dan – mešana tehnika

Dobrodošli pri zadnjem delu mini serije o barvanju… a vam kar takoj povem, da z barvanjem še nismo končali 🙂 . V naslednjem tednu nam Vladka pripravlja nadaljevanje serije o barvanju…kjer bomo od začetnikov napredovali na višji nivo 🙂 .

Danes vam želim pokazati preverjeno najhitrejšo metodo barvanja, kjer bomo uporabili tako akvarele kot tudi barvice.

Od vsake izmed prikazanih tehnik (akvarelno si lahko ogledate tukaj, barvanje z barvicami pa tukaj) vzamemo hitrejši oz. preprostejši del in uporabimo obe 😉 . Pri akvarelu si sposodimo barvanje celotnega motiva, saj je veliko preprostejše kot barvanje z barvico in oljem. Za senčenje pa se zatečemo k barvicam…saj je (vsaj meni…) veliko lažje nadzorovati barvico kot čopič in vodo.

Lepo vabljeni k ogledu, kjer sem prikazala to kombinirano metodo.

Jaz se največkrat zatečem prav k temu načinu barvanja…še največja ‘težava’ je, da se morata barvna odtenka barvice in podlage res dobro ujemati, sicer senca ne deluje naravno. Zato se splača pred začetkom barvanja testirati barvne kombinacije in kaj malega popraviti akvarelno barvo za ozadje. Če ponazorim s primerom… ko poskusimo na papirju barvico poleg akvarelne mešanice lahko ugotovimo da je odtenek barvice modro-siv, akvarel pa klasično siv…če je to edina siva barvica, ki jo imamo, lahko popravimo akvarelni oddtenek in mu dodamo nekaj modre. Pri tem pa začnimo dodajati res mikro količine modre, saj se sprememba zelo hitro pozna.

Koristen pripomoček je tudi tale radirka v svinčniku, saj zaradi tanke konice omogoča zelo natančno brisanje….z zelooo rahlim pritiskom pa tudi razmazovanje barvice.

Spodaj lahko vidite še tretjo verzijo slonje družine, pobarvane v mešani tehniki.

Spodaj pa še voščilnico s ‘cmok-cmok’ piščančkoma 😉 …kjer sem senco naredila veliko bolj izrazito… Ozadje pa je še od prejšnjega poletja, ko sem se zunaj sem pa tja zabavala z akvareli.

Prav lepo se vam zahvaljujem za vse obiske in vam želim krasen vikend…naslednji teden se ponovno vidimo…prišepnem vam, da je verjetno že napočil čas za kakšno novost 😉 😉 😉 .

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone:

4 odzivov
 1. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Prav vse, kar narediš je super in na pogled “hudo enostavno”:), je pa res, da brez vaje ne gre. Mi je prav fino, da bom sedaj lahko vedno, ko se bom lotila kakšne tehnike, plonkala s tvojih navodil:)). Hvala za vse nasvete, se veselim nadaljevanja v višji stopnji in seveda z nestrpnostjo pričakujem, kaj si nam novega pripravila:))). Lep pozdrav, velik objem in čudovit vikend ti želim, Andreja

 2. Neža
  Neža says:

  Joj, Tina, kako krasno in res hvala za tale vodič po barvanju. ☺
  Ravno prejšnji teden sem razmišljala, da bo verjetno kmalu čas za novosti – ne veš, kako sem firbčna. Edina stvar, ki mi pri vsej tej nebeški ustvarjalni maniji ni jasna je pa to, kako so vedno novosti takrat, ko se moram jaz učit za izpite. 😉😁
  Vse lepo k tebi in krasen vikend! 😊

 3. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Res si neverjetna in tvoje barvanje pa je hitro vendar učinkovito – hvala za vse napotke, sedajpa čakajmo še na Vladkino mojstrovina. In ja tvoje novosti 🙂

Komentiranje ni omogočeno.