Belo srce s pisanim ozadjem

Jaz se še vedno ubadam z vodo in barvami 🙂 in danes vam bom pokazala, kako sem zamaskirala srce in pobarvala le njegovo `okolico` 🙂 .

akvarelno-srce-s-cvetjem2

Začela sem s tem, da sem šablono srca embosirala na akvarelni papir…obris mi je namreč služil kot meja, do katere smejo segati barve.  V tem videu si lahko pogledate, kako jaz embosiram s šablonami.

postopek1

Nato sem celotno srce pobarvala s tekočo gumo, ki naredi plastičen sloj, skozi katerega voda/barva ne more prodreti. Jaz sem to gumo dobila v dar od prijateljice, ki živi v Franciji. V Rayherju imajo ta produkt od drugega proizvajalca, obstaja tudi različica v tubici.

postopek2

Počakati je potrebno, da se guma posuši, nato pa lahko začnemo z barvanjem. Jaz sem uporabila Gelatose, a podoben učinek dosežemo tudi z drugimi barvami na vodni osnovi.

Običajno je za maskiranje dovolj, da površino, ki jo želimo ohraniti nepobarvano, preprosto prekrijemo s kosom papirja ali pa previdno barvamo v `okolici` motiva. Pri akvarelnem barvanju pa barve `tečejo` in je težko doseči čist in jasen rob. Če si torej ostre linije ne želimo, seveda gumo izpustimo iz `enačbe` 🙂 .

postopek3

Ko se je papir posušil, sem okrog srca v podobnih odtenkih odtisnila še malo rožico iz kompleta Pri veselih žirafah.

postopek4

Gumo sedaj lahko odstranimo in sicer to naredimo kar s prstom – preprosto jo `posvaljkamo` stran. Preden pa začnemo, s suho krpico gumo obrišemo, saj je na njej morda ostala barva in bi pri svaljkanju z njo umazali belo srce.

postopek5

Na koncu sem akvarelni papir obrezala, dodala voščilo in ga zalepila na osnovo za voščilnico.

akvarelno-srce-s-cvetjem

Želim vam lep dan, jaz jo zdaj počasi mahnem proti Ljubljani, kjer se bom V Rayherju na predstavitvi družila s super ustvarjalkami 🙂 .

Tina

Uporabljeni izdelki:

izdelek-akvarelna-srca Pri-veselih-žirafah---Š Ob-rojstnem-dnevu-novo

11 odzivov
 1. tina z.
  tina z. says:

  kako je tole srčkano in tako nežno … in zelo uporabno tudi – gelatose sem si po eni tvoji super predstavitvi že nabavila (prej jih nisem niti poznala), zdaj si bom pa še tole, ker je multi-uporabno.
  uživajte danes v lj!

 2. Vladka
  Vladka says:

  Ijeaaaah kako mi je všeč 🙂 Tako nežna in tako lepo pridejo rožice naokrog. In pustit srce na sredini belo je fenemonelano. Hvala za vse nasvete in želim vam skrajno lepo druženje danes. Škoda, da me ne bo zraven 🙁

 3. moi
  moi says:

  Krasno si to naredila in ta guma je res super.
  Veselo druženje, pa upam, da prideš kaj tudi na naš konec 😉

 4. Klara
  Klara says:

  Zelo mi je všeč kako nežno vse skupaj izgleda. Sem te pa želela vprašati kako spraviš maskirno gumo dol iz čopiča?
  Pozdravček… 🙂

 5. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Kadar koli objaviš kaj novega ugotovim, da vsaj ene stvari še ne poznam:), mogoče mi bo pa počasi le uspelo osvojiti materiale, tehnike itd.:) Je pa voščilnica nežna, nekaj posebnega (od kje ti ideja?) in uporaba gume zanimiva. Lep pozdrav, srečno pot do Ljubljane, tam se pa vidimo, se veselim:) LP Andreja V.

 6. Sapfina
  Sapfina says:

  Takšna nežnost je v tej voščilnici in super si nam prikazala tehniko maskiranja! Nimam pa vsaj dveh pripomočkov, zato se to pomakne na listo želja za nekoč … 🙂 Danes je pa tak lep sončen dan in za vse, ki se bodo lahko družile s teboj, še dodatno poseben! 😉

 7. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Verjamem, da so ustvarjalke uzivale danes v tvoji druzbi, saj nas ze na blogu razvajas. Ideja je svetovna in voscilnica izpade tako nezno pomladno… Vseckam na polno!

 8. zvonka.koder
  zvonka.koder says:

  Zelo lepa in nežna voščilnica in vedno nam pokažeš kaj novega. Hvala tudi za vse nasvete in ideje danes v živo v Rayherju, super je bilo.

 9. oldpunca
  oldpunca says:

  Malo sem žalostna, ker med tednom ne morem priti na tvoje predstavitve v LJ. 🙁 Ampak ob pogledu na tale prekrasni srček, ki si ga ustvarila, me slaba volja hitro mine. :-)) Hvala za novo idejo, kako maskirati motiv.

Komentiranje ni omogočeno.