Modre vrtnice v ozadju

Lep ponedeljkov pozdrav,

danes imam za vas voščilnico z modrimi vrtnicami in rumenim ozadjem. Vse je pobarvano na akvarelni način in spodaj prilagam nekaj fotografij, da vidite, kako na hitrco to porihtam jaz.

divje-vrtnice-akvarel

Vrtnice sem najprej na akvarelni odtisnila z modro Distress blazinico in nato šla čez z mokrim čopičem. Ker Distress blazinice reagirajo z vodo, se je odtis `razmazal` in tako sem dobila prvo plast modre barve.

barvanje3

Nato sem malce barve nanesla na podlago, da sem jo lahko `pobirala` s čopičem…in jo nato samo na določenih delih dodajala vrtnici. Tako dobimo dva odtenka modre barve in s tem bolj realističen učinek.

barvanje2

Ker mi je všeč kombinacija modre in rumene barve, sem prostor okrog vrtnic pobarvala z rumeno.  Načrtno sem to naredila bolj površno in pri tem puščala nekaj nepobarvanih delov (predvsem okrog vrtnic)…da ozadje le ni preveč nasičeno.

barvanje5

Čez tako pobarvan papir sem položila plastično šablono in z njo na rumenem delu naredila še rumene pike. Pri tem vrtnic nisem nič maskirala – skozi šablono se namreč dovolj dobro vidi in to ni bilo potrebno, le malce bolj previdna sem bila.

barvanje4

Tako pripravljen `vzorčni` papir, sem nato zalepila na osnovo, nanj odtisnila voščilo in ga poudarila z belim okvirjem.

divje-vrtnice-akvarel2

Upam, da sem tudi vas navdahnila za malo packanja z vodo 🙂 …

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:
Divje vrtnice-štampiljke Ob-rojstnem-dnevu-novo Romantični okvirji razmetane-pike Pravokotniki s šivi A6

12 odzivov
 1. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Tina hvala za jasna navodila:). Sama imam pri barvanju (kjer sploh nisem doma) hude težave, tako da mi ta jasna in enostavna navodila veliko pomagajo. Vrtnice se s podlago zelo lepo ujamejo in sploh ….. vse uporabljeno imam:))))
  Lep pozdrav, Andreja V.

 2. tina z.
  tina z. says:

  hvala za navodila – meni pridejo vedno prav, ker ne vem, kako narediti te lepe efekte!
  krasna modra in postavitev, v te štampiljke sem pa itak zaljubljena!

 3. oldpunca
  oldpunca says:

  Mene takšne objave z barvami in vodo vedno navdušijo. 🙂 Tvoj način barvanja vrtnic je super in dovolj enostaven, da se ga tudi sama kdaj lotim. Voščilnica je vrhunska. Barvna kombinacija mi je zelo všeč. 😀

 4. MOJCA
  MOJCA says:

  Ja seveda je čisto enostavno, ampak mora ti bit ime Tina ali pa Vladka, potem pa gre vse na easy….vzameš vodo, zmočiš motiv, potem pa flipi flopi z eno barvo in nastane taka krasna pobarvana roža…..japajade…..zakaj pa moja ni taka, ko to naredim????…..preprosto…ker sem Mojca. čao

Komentiranje ni omogočeno.