Čas veselja z zelenjem

Ko se praznično ustvarjanje preveša v zadnji del, mi je kar malo žal…čeprav je nato lepo tudi privleči ven pisane barve in nepraznične motive.

Na tokratnih voščilnicah sem po dolgem času uporabila embosirne srajčke…a sem si z njimi dala malo več opravka.

cas-veselja-8

…kot vidite, pod voščilom namreč ni strukture… Sama sem si izdelala embosirni pripomoček, s pomočjo katerega lahko izberemo kaj in kje bomo embosirali.

cas-veselja-9

Iz nečesa, čemur jaz pravim bela lepenka, sem izrezala krog, ki ustreza velikosti šablone Čas veselja. Tako bomo pri embosiranju izpustili del, ki je izrezan (v mojem primeru krog, lahko pa si pripravimo tudi kaj drugega).

Rezala sem z olfa nožem, saj je material predebel za Sizzix-a…poleg tega je vseeno, če izrez ni čisto popoln. Na tem mojem `pripravku` je tudi zapisan recept za sendvič, da ga ne pozabim 🙂 .

delno-embosiranje-1

Prihranila sem si tudi izrezani krog, s katerim pa embosiramo le v obliki kroga.

Če boste kaj podobnega poskušali sami…pazite, da pri embosiranju ne uničite Sizzix-a (oz druge rezalne naprave). Lepenke so namreč različnih debelin in sendvič ne sme biti pretesen. Pravzaprav sploh ni tesen, zelo mehko se vse skupaj spusti skozi.

delno-embosiranje-2

Seveda sem morala `pripravek` preizkusiti z različnimi srajčkami…in ugotavljam, da se najlepše obnese z bolj drobnimi vzorci.

cas-veselja-7

Za danes je to vse, najlepša hvala za obisk,

Tina

Uporabljene rezalne šablone:
Čas veselja rayher mašnici rayher smrečje

6 odzivov
 1. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Tina, to je pa kunštno:) Sedaj sem prebrala, pa ne vem čisto dobro, če vem, za kaj se gre.Bom morala kar vse po tvojih navodilih sprobat:) Izgleda pa super. Hvala za tvoj trud, da pogruntaš nekaj novega in nas razsvetliš:)
  Pozdravček, Andreja V.

 2. Vladka
  Vladka says:

  Super si se poigravala in ta tehnika res krasno izpade in pusti tudi izrezanemu motivu prostor, da se izkaže 🙂 Zelenje in pentlja super pašejo na voščilo.

 3. MOJCA
  MOJCA says:

  Tudi sama sem že dvakrat prebrala, pa bo treba očitno še 5x , ker mi še ni čisto jasno…mi je pa všeč in bom res probala. Hvala še za nekaj novega (ampak zakaj pri tebi zgleda tako ajmfoh???? jaz se pa ta moment počutim kot en butelj, ki nima pojma…ah, saj bo bolje, samo da ti prazniki minejo in kot praviš vzamemo konkretne barve v roke in pustimo praznične za sabo ….čao

 4. tina z.
  tina z. says:

  o, najlepša hvala za te nasvete, sem si zadnjič zapisala na delavnici in potem izgubila … ker tole mi je bilo vedno tako všeč in mi ni nikoli ratalo, kot bi želela.
  voščilnice so pa enostavno prekrasne v svoji raznolikosti, krasno si jih skombinirala.

 5. Klara
  Klara says:

  O Tina, ta varianta mi je pa tako zelo všeč. Preprosta, elegantna in praznična. Krasne čestitke si naredila.

Komentiranje ni omogočeno.