Dežniki sreče

Danes je burja na naših koncih v zraku zavrtinčila veliko pisanih dežnikov ;-)…

Kot je pri meni v navadi, se voščilnica začne na nekoliko večjem kosu papirja, ki ga obrežem na koncu, ko je vse že čisto končano.

Tokrat sem na akvarelni papir  večkrat belo embosirala motiv dežnika, nato pa sem jih pobarvala z akvarelnimi flomastri.

Da sem ob robovih dobila senco, sem barvala tako, da sem tik ob črti potegnila s flomastrom, nato pa z mokrim čopičem barvo vlekla proti notranjosti posameznega ‘koščka’ :-). Pri takšnem načinu moramo barvati po en dežnik – če bi namreč s flomastri takoj zarisali vse črte, bi se te preveč ‘vžre’ v papir in bi jih ne mogli razmazati v celoti.

Ko so bili dežniki suhi sem z modro akvarelno barvo pobarvala še vse prostore med njimi…ker nam embosiranje nudi neke vrste pregrado, pri tem ni potrebno biti zelo natančen, saj embosirane obrobe preprečijo, da bi modra barva zašla na dežnike.

Prav lepo vas pozdravljam in vam želim zelo srečen 😉 dan,

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone Najlepši par:

 

14 odzivov
 1. Vladka
  Vladka says:

  Pri tebi je to poplesavanje dežnikov v vetru tako čudovito, da bi človek kar tekel ven in poletel z njimi 🙂 Pri nas pa je stanje takšno, da ko gledam skozi okno ustvarjalnice je tako, kot bi bila doma v kakšnih planinah – polno snega in še naletava. Res prava zismka pravljica. 🙂

 2. moi
  moi says:

  O, ko bi le takšni pisani dežniki poplesavali po zraku. Tako pa vrtinči le sneg in ga nosi na vse mogoče kraje. Na enem koncu spluži cesto in jo na drugem zamete, da je sploh ne vidiš 🙁
  Lušna pisana voščilnica.

 3. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Kako lepo si zbrala vse leteče dežnike in ko bo čas, bo vsak našel svojega:). Ideja čudovita in tudi jaz bi raje videla, da bi mi okrog hiše leteli tako čudoviti dežniki – tako pa nas stiskata sneg in mraz- brrrr:). Ja pa še spomnila si me na to, da si moram za spomladanske deževne dni pod nujno kupiti en čudovit dežnik- mogoče bom pa kar kakšnega tvojega vzela:). Objemček Andreja
  p.s: danes se mi je tvoja objava prikazala med promocijami – vse tako zgleda, da se računalnik še ni dokončno umiril:))).

 4. Lili
  Lili says:

  Luštna in pisana voščilnica. Jaz bi jo postavila sicer nekam v April, ampak pri vas na Primorskem je pač vedno aktualna 😙😙.
  Lp

 5. marta
  marta says:

  Je tudi pri nas tako pihalo, da je dežnike kar vrtinčilo po zraku….ampak takole lepih pa že ne!!!

 6. Danica
  Danica says:

  Kaj vam je veter res vse dežnike pobral 🙂 Super krasno voščilnico si naredila, Ozadje je fantastično narejeno.
  Lp,
  Danica

 7. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Saj ni čudno da tovji dežniki pelešejo po celi voščilnici, ko pa ste imeli takoburjo :). viščilnica je čudovita in barvanje svetovno 🙂

Komentiranje ni omogočeno.