Ko me inspirira #24

Že je tu novi, ko me inspirira izziv! Zdi se mi, da sem prejšnjega napovedala včeraj!!! tako hitro se mi včasih zdi, da šiba ta čas 😯 .  

Tokrat je inspiracijo izbrala Vladka in sicer čudovito Helenino voščilnico. Njeno`grunge` ozadje me je navdušilo že, ko sem jo prvič videla in s tem (ter kvadratno obliko) sem štartala tudi jaz.

Zdelo se mi je, da bom podoben učinek najlažje dosegla s strukturno pasto, zato sem kar iz navadnega papirja (mislim da 120g) trikrat zaporedoma izrezala pike, da sem dobila šablono. Pasto sem nato potegnila čez sredino `šablone` (nisem lepo nanašala prav čez vse pike), da sem dobila bolj neenakomeren videz na robovih. Ko se je posušila, pa sem čez celi kos nanesla zeleno barvo s pomočjo distress blazinice.

divje-vrtnice-4

Helenina postavitev mi je zelo všeč, le da sem jaz kolo zamenjala za vrtnice, veliki srček zgoraj pa za košček washi trakca. Ker sem želela, da je ozadje opazno, so vrtnice bele.  `Polne` motive vrtnic sem s prozornim prahom embosirala na bel papir in nato čez nanesla oranžno barvo ( z Distress blazinico). Povsod, kjer papir ni embosiran, se je obarval oranžno. Barva sicer ostane tudi na embosiranem delu in jo je potrebno obrisati (jaz to naredim kar s prstom :-)), da se bela lepo pokaže. Vrtnicam sem dodala še bele lističe, pod šopek pa zalepila še zvito zeleno vrvico.  Takole razmetano vrvico sem že večkrat občudovala na spletu… jaz sem seveda uspela porabiti kar nekaj časa, da se je `razmetala` tako, kot sem želela jaz :-).  

Na sličici je malo bolje videti lesk embosiranih vrtnic in pa pikice, narejene s strukturno pasto.

divje-vrtnice-5

Tule pa je še pogled na Helenino mojstrovino:

Helena

 Najprej sem mislila, da bo `šablona` le za enkratno uporabo, a ko sem z nje postrgala pasto, sem ugotovila da je `kot nova` :-). Pustila sem, da se je posušila in si jo shranila za naslednjič.

divje-vrtnice-6

Hvala za obisk in upam, da boste med temi lepimi pomladnimi dnevi našle tudi čas za najin izziv. Jaz zdaj hitim k Vladki, kjer vas tokrat tudi čaka obrazec za oddajo vaših mojstrovin. Vladka bo eni izžrebanki tudi prijazno podarila bon v vrednosti 10 € v trgovini Najlepši par :-).

BON

Pošiljam vam prisrčen pozdrav.

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:

Pika pri piki Divje vrtnice-štampiljke 21-novo

11 odzivov
 1. moi
  moi says:

  To Helenino voščilnico sem tudi sama občudovala. Tebi tina je uspela čudovita inspiracija. Super za home made šablono, zelo lepe pikice pridejo.

 2. oldpunca
  oldpunca says:

  Juhej, spet izziv, za kravžljanje možgančkov! Krasno inspiracijo sta našli. Tale Helenina mojstrovina je tudi mene navdušila. Tvoja voščilnica mi je zelo všeč. Super pikasto šablonico si naredila in izbrala lepo barvno kombinacijo. Pravo pomladno 🙂

 3. Vladka
  Vladka says:

  Tina super si si naredila home made šablono in jo tudi fajn uporabila na sami voščilnici. Koliko je stvari, ki bi si jih lahko sami naredili, pa si jih kupimo, ker je lažje :)) Všeč mi je barvna kombinacija te nežno zelene in potem malo bolj izstopajoče oranžne na cvetovih. Tudi te “nametane” vrvice ji pristojijo. Znova si nam pokazala, kako lahko raznoliko uporabljamo tvoje izdelke.

 4. Helena
  Helena says:

  Tina, kako iznajdljivo, da si si naredila svojo šablono! Hvala za idejo.
  Če ne bi napisala, da si vrtnico embosirala in pokazala detajl, bi si mislila,
  da si le odtisnila z oranžno blazinico. V živo je učinek verjetno še lepše videti.
  Čudovita je!

 5. helena
  helena says:

  Čudovito voščilnico si naredila in všeč mi je kako si se znašla z doma izdelano šablono..:):) “Razmetana” vrvica pa je sploh poseben efekt. Že pri Vladki sem zapisala, da sem počaščena, da ste v moji voščilnici našle inspiracijo; hvala. Dan je kar nekoliko lepši….

 6. Hiška iz papirja
  Hiška iz papirja says:

  Najprej se moram nasmejat ob “razmetanih vrvicah” , super si to poimenovala! 😀 Strašno mi je všeč tvoje ozadje, zdaj je pa res že skrajni čas, da preizkusim to tehniko! Dober izziv, tvoja voščilnica pa čudovita!

 7. Andreja L.
  Andreja L. says:

  Joj kako lepo si se znašla Tina in naredila zelo simpatično voščilnico.
  Pike jo res naredijo posebno :-)) Lepo te je navdihnila Helenina voščilnica!

 8. Janja
  Janja says:

  Doma izdelana šablona je odlična ideja. Voščilnica je zelo lepa, všeč mi je tudi izbira barv. Lp

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Če sem v ponedeljek ta teden začela z ženstvenim motivom štikanega srca, naj še nadaljujem v podobnem stilu tokrat z vrtnicami. Ponovno sem uporabila tehniko, ki sem jo opisala tudi tukaj. […]

Komentiranje ni omogočeno.