Ko me inspirira #45

Prav lepo dobrodošli pri novem Ko me inspirira… izzivu! Po dolgem času je izziv zasnovan na tehniki in jaz imam tehnike zelo rada….takrat se namreč najpogosteje grem Baltazarja 🙂 . Idejo za izziv je Vladka dobila pri Martini-Chez moi in njeni prelepi voščilnici. Tokrat vas z Vladko torej vabiva, da na svojih izdelkih uporabite tehniko `upiranja` 🙂 – kar pomeni, da čez embosirane motive nanašamo barvo in tako dobimo podoben učinek, kot ga je dosegla Martina.

martina

…jaz pa sem se z veseljem lotila dela in nastala je takšna voščilnica.

cestitke-in-hvala

Všeč mi je bilo, kako je Martina ob robu razporedila cvetje, zato sem tudi jaz začela s tem…le da sem namesto štampiljk uporabila plastično šablono. Položila sem jo na želeno mesto in čez motiv potapkala kar direktno s prozorno blazinico. Nato sem šablono odmaknila, čez natresla bel prah za embosiranje in ga nato stopila z grelno pištolo. Enak postopek sem nato ponovila še na drugem `vogalu` 🙂 .

Ko se je papir pohladil, pa sem s čopičem čez nanesla močno razredčene akvarelne barve. Embosirani deli se barvi `upirajo` in tako je cvetje ostalo belo.

cestitke-in-hvala3

Ko se je papir posušil, sem odtisnila voščilo, nato pa čez zalepila `zastavico` iz pavs papirja…s tem sem voščilo diskretno poudarila in obenem nekoliko `utišala` črno barvo. Dodala sem še vrvico in okrasne kamenčke.

cestitke-in-hvala2

Sedaj pa se res veselim videti, kako se boste s tehniko `upiranja` poigrale ve… Torej, nič se upirati in hitro za ustvarjalne mize 🙂 ! Pridružite se nama lahko do 17. 2. do polnoči, na Vladkinem blogu. Kot vedno ne sme manjkati mala nagradica in tokrat eni izžrebanki z veseljem podarjam darilni bon za nakup izdelkov Najlepši par v vrednosti 10 €.

darilni-bon

Hvala za obisk in prav prisrčen pozdrav,

Tina

Uporabljeni izdelki:

Hvala-Cestitke Ob-rojstnem-dnevu-novo

11 odzivov
 1. moi
  moi says:

  O, sem počaščena, da sem vama bila inspiracija. Ta tehnika je res super, saj jo lahko interpretiraš na različne načine.
  Zelo lepo voščilnico si naredila in všeč mi je, da jo vedno tako domiselno okrasiš.

 2. Vladka
  Vladka says:

  Super si se upirala (beri: poigrala) tudi ti 🙂 Tudi meni je bilo v veliko zabavo ponovno se lotiti te tehnike in prav zanimivo je, kako se lahko uporablja na več načinov. Super da si namesto štampiljk uporabila šablono in paus papri lepo dopolni celoten izgled.

 3. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  No super, ko bom počasi osvojila (nekajkrat prebrala in par stvari videla:)) bom pa mogoče uspela kaj narediti:) Se ne bom upirala:) Sta pa lepi in zanimivi obe (inspiracija in tvoja). Lep pozdrav, Andreja V.

 4. Valerija
  Valerija says:

  Lepa voščilnica izpod tvojih rok, kot tudi od Moi. Jupi, spet se bom naučila nekaj novega. Hvala za izziv.

 5. oldpunca
  oldpunca says:

  Navdušena sem nad tvojo čudovito voščilnico. 😀 Z Vladko sta nam spet pripravili krasno inspiracijo. Voščilnica od Moi je kar klicala po tem, da vaju navdihne. 😀 Gotovo se vama tudi tokrat pridružim.

 6. MOJCA
  MOJCA says:

  Izziv je res nekaj posebnega, to mi je všeč, prav tako oba izdelka……ja, nič…grem razmišljat, nekaj bo treba na voščilnico odtisnit, drugače ne morem nič popat na link. čao

 7. Sapfina
  Sapfina says:

  Tale Martinina voščilnica je res prekrasna in super iztočnica za ustvarjanje! Vidiš, z akvarelnimi barvami pa še nisem poskusila iti preko embosiranih motivov in vidim, da zelo dobro izpade! Zelo zelo mi je všeč tvoja voščilnica! Saj drugače pač ne gre, kajne 😉

 8. tina z.
  tina z. says:

  oo, zame krasen izziv, da prvič sprobam svojo pinki grelno pištolo po več kot enem letu po nakupu …no, najprej jo moram najti … voščilnici pa obe tako krasni in ženstveni, barve so tako lepe, efekt pa res fantastičen …

 9. Helena
  Helena says:

  Všeč mi je, ker si se tehnike lotila na drugačen način – s šablono.
  Rožice si lepo razporedila in senčila s toplimi barvami.
  Krasna voščilnica.

Komentiranje ni omogočeno.