Marjetica iz foamiran pene

Na današnji voščilnici se je znašla samo ena marjetica…lepo uokvirjena in pripravljena iz foamiran pene, ki ji daje bolj bogat izgled.

Kupila sem si nekaj posamičnih listov te pene, da jo malce preizkusim in cvetovom res doda lepo mehkobo in ‘mesnatost’. Na YouTubu obstaja veliko videov (foamiran foam), kjer najdete številne nasvete za segrevanje…jaz sem uporabila kar grelno pištolo, ki je vedno pri roki.

V videu lahko vidite postopek segrevanja z grelno pištolo. Pena se zvija v smer od koder prihaja toplota – jaz sem jo segrevala s spodnje strani, da so se cvetni listi obračali navdol.

Pisarniški list sem uporabila zato, da sem imela malce več nadzora…lahko segrevamo tudi direktno, a pena reagira zelo hitro in je potrebno biti bolj pazljiv.

S segrevanjem se pena zvija, pa tudi krči, zato čas ‘obdelave’ prilagodimo tudi temu, kako velik cvet želimo.

Okvir za marjetico sem pripravila iz belega ovala, v katerega sem (z najmanjšo šablono iz kompleta) izrezala še odprtino…kasneje pa sem dodala še valoviti okvir iz natur papirja.

Ozadje sem poštempljala z voščilom (doma se ga je prijelo ime ‘ozadje alla Prešeren’ 😉 ) in našprickala z roza barvo.

Prav prijazen ustvarjalni pozdrav do naslednjič 🙂 ,

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone Najlepši par:

6 odzivov
 1. Helena
  Helena says:

  Tina, dobra ideja s pisarniškim papirjem. Tako si ne opečeš prstov 🙂
  Voščilnica pa je ena sama eleganca. Le “Prešernovo” ozadje jo dela malce umetniško.

  Odgovori
 2. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Tina super marjetica iz foamirane pene in to, kako jo “nakravžljaš”- samo napišem, pa grem takoj sprobat:). Napis “alla Prešeren” – veš, mislim, da se ga bo kar prijelo:))) Sicer pa celotna voščilnica hudo nobl. Lep pozdravček Andreja

  Odgovori
 3. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Še ena stvar ki jo moram pod “mus” preizkusiti. Hud trik s “kravžljanjem” listkov in ja, zopet popolno navdušenje nad voščilnico in izrazom za napis 😉

  Odgovori
 4. Sapfina
  Sapfina says:

  To peno se zmeraj gledam z varne razdalje. Mislim, da me tako zelo moti njeno slovenjeno ime, da jo bom se nekaj casa samo gledala od dalec :)) No, marjetka in cela voscilnica sta kljub temu popolni 😉 <3

  Odgovori

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja