Mavrični hvala in nagrajenka izziva

Velik mavrični hvala vsem, ki ste sodelovale v poletnem izzivu! Danes sem si ob jutranji kavi v miru ogledala vse vaše izdelke in to je bil prav lep in navdihujoč uvod v nov poletni dan… Žreb pa je nagrado namenil Sonji 🙂 . Sonja, čestitam in sva na vezi 🙂 .

kmi

Zdaj pa vam še pokažem, kako lahko s pomočjo narobe obrnjene plastične šablone dosežemo lepo akvarelno ozadje okrog nepobarvane besede (ali drugega motiva). Jaz sem si tokrat izbrala priljubljene odtenke mavrice…

čestitke-in-hvala-3

Postopek gre takole:

1. Šablono obrnemo narobe (to je pomembno le pri besedah…razen če načrtno želimo dobiti mavrični `alavh` 😉 ) in čez besedo z blazinicami nanesemo Distress barve. Jaz sem uporabila samo rdečo, rumeno in modro…a sem s prekrivanjem le teh dobila tudi oranžno, zeleno in vijolično.

hvala-1a

2. Šablono pošpricamo z vodo, da nastanejo barvne vodne kapljice.

hvala-2a

3. ZELO POMEMBNO! Preden nadaljujemo šablono prestavimo na drugo mesto, saj je pod besedo hvala tudi mokra barva, ki bi se sicer prenesla na papir.

4. Čez šablono položimo papir in dobro pritisnemo čez celo površino – pri tem si vzamemo dovolj časa, da ima vodena barva dovolj časa, da se vpije v papir.

5. Od navdušenja isto ponovimo še z besedo čestitke 🙂 🙂 🙂 .

čestitke-in-hvala-2

Poletje je prav res čas, ko je ustvarjanje (alias packanje) z vodo skoraj nujno 🙂 in želim vam obilo veselja, če se boste česa takšnega lotile!

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:

izdelek-šivani-krogi Hvala-Cestitke Srčki Nakit Zvezde

 

 

 

12 odzivov
 1. Andreja V. (Cvetoči travnik)
  Andreja V. (Cvetoči travnik) says:

  Tina, tvoje “packanje” je prav navdušujoče:) in kliče po ustvarjanju. Seveda pa čestitke Sonji in čakamo na nove izzive:). Lep pozdravček, Andreja V.

 2. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Tina obvladaš “packanje” z vodo ;). Prav super si se znašla v teh poletnih dneh in naredila ekspresno voščilnico/tagec.

 3. Vladka
  Vladka says:

  Najprej mi sploh ni bilo jasno kako si to naredila in hvala za tale navodila, to je namreč super 🙂 In tvoje objave so vedno tako zabavno napisane :)) Krasni mavrični voščilnici.

 4. Sapfina
  Sapfina says:

  Čestitke Sonji! Voščilnici pa sta takooo poletno sproščeno pozitivni in tehnika seveda znova navdušuje! Super si! 🙂

 5. oldpunca
  oldpunca says:

  O, hvala za nagradico. 😀 Vesela sto na uro!
  Tole tvoje pacanje me je pa popolnoma navdušilo. Sicer sem v tej vročini vse skupaj tri krat prebrala, da je prodrlo do sivih celic, ampak sedaj mi je pa popolnoma jasno, kako si čarala. 😀 😀 😀 Tole bo potrebno preizkusiti po hitrem postopku…

 6. Helena
  Helena says:

  Čestitam Sonji za nagrado.
  Niti najmanj mi ni bilo jasno, kako si tole pobarvala.
  Šele z jasnimi navodili, se mi je posvetilo. Super in svetovno.
  Učinek je fantastičen.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] veseljem preizkušam to novost . In tako sem akvarelno ozadje okrog besed Hvala in Čestitke iz te objave preizkusila tudi na […]

Komentiranje ni omogočeno.