Beli mak

…ko mi uspe kaj pogruntati, z največjim veseljem preizkušam to novost 🙂 . In tako sem akvarelno ozadje okrog besed Hvala in Čestitke iz te objave preizkusila tudi na maku.

mak-4

Postopek je enak…

1. le da tu nisem želela pobarvanega prav vsega ozadja, zato sem barvo okrog maka nanesla bolj natančno – le cca. 0,5 cm okrog roba motiva, kot je videti na fotografiji. Pri tem si gobico nekako `ovijem` okrog prsta, da to lažje naredim.

mak-p1

 

2.Poleg tega vam svetujem tudi, da si pod šablono položite papir, saj pri barvanju okrog robov, obenem pobarvamo tudi mak in lahko tako dobljeni motiv izkoristimo še za eno voščilnico. Pri besedi hvala tega nismo mogli izkoristiti, saj zrcalna beseda ni `užitna`, pri drugih motivih pa lahko!

mak-p2

 

3. Ko smo barvo nanesli čez cel motiv, papir odstranimo in šablono pošpricamo z vodo. Šablono sedaj premaknemo na drugo mesto (da pod makom zagotovo ni nič vode) in čez položimo papir – dobro pritisnemo in še malo počakamo, da se barva lepo vpije.

mak-p3

 

Ko se je vse posušilo, sem papir obrezala in dodala še voščilo, ki se nadaljuje v notranjosti. Za tag sem uporabila kar šablono pokrovčka `Zvrhanega kozarca`…ker pa je beseda sreča večja od izreza, sem jo najprej odtisnila kar na ozadje, nato pa še na pokrovček, ki sem ga zalepila čez.

mak-5

Prav zagotovo je to tehnika, ki še ni `rekla zadnje besede` 🙂 .

Bodite poletno lepo….

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:

mak Sreca-caka-nate-1 Zvrhan kozarec-šablone

 

 

10 odzivov
 1. Andreja V. (Cvetoči travnik)
  Andreja V. (Cvetoči travnik) says:

  Ooooo Tina, dobro da si dala na ogled to objavo:), sploh ne veš, kako sem packala in se “matrala”, ko sem poskušala nekaj podobnega scumprat:). Tvoj beli mak je čudovit na žarečem ozadju in tako fino je, ko je vse malo bolj abstraktno:) Hvala, bom poskusila! Pozdravček in imej se skrajno lepo:) – Andreja V.

 2. Helena
  Helena says:

  Tina, čudovit akvarelni učinek si zadela. Mak, ki je tudi sicer takšna nežna rožica, deluje krhko in občutljivo.
  Zanimiv pripomoček za tag 🙂 Res si polna dobrih idej!

 3. Sapfina
  Sapfina says:

  O super! No, meni pa se je pri čiščenju šablone zgodil podoben učinek, le da ga nisem uspela tako krasno razviti do končne podobe, kot je to uspelo tebi! Pa odtis s štampiljko preko tagca in osnove si bom definitivno izposodila! 😉

 4. oldpunca
  oldpunca says:

  Uf, Tina, že tri dni poskušam vsaj približno tako lepo kot ti, narediti belo besedo “hvala”. Do tega trenutka mi še ni uspelo. 🙁 Z makom sem zaenkrat še v barvni varianti, ampak tale tvoja bela me je popolnoma navdušila. 😀 Upam, da mi ob vseh teh poskusih ne bo zmanjkalo papirja… 😀 😀 😀

 5. Zvonka
  Zvonka says:

  Tudi v belem je mak zelo lep, čeprav moram priznati, da me še vseeno bolj navduši v rdeči barvi.
  Všeč mi je kako si “rešila” napis Sreča.

 6. MOJCA
  MOJCA says:

  Berem in berem, in šele čez nekaj časa mi je kapnilo na možgane, kako ti je to sploh uspelo…”Negativ” je res dober in nič popackan po notranjosti maka….Kapo dol pred tvojimi idejami. čao

 7. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Čudovito je izpadel tale mak. Ma da ti upe narediti tak negativ brez da bi popackala notranjost – kapo dol ;). Vsekakor noro dobra voščilnica in kar pokaži še kakšno pogruntavščino z negativi ;).

Komentiranje ni omogočeno.