Za konec…mixed media platno

fb-cover

Skupaj z dobrodošlico prazničnemu decembru, se danes zaključuje letošnja mala šola prazničnega ustvarjanja. Za konec sem želela nekaj drugačnega in zato danes nimam voščilnice, temveč praznično mixed media platno. Pripomočke, ki jih že imamo doma, namreč lahko uporabimo tudi takole… in naredimo okras za dom ali morda darilo.

bozicni-mixed-media

…jaz takšnemu ustvarjanju pravim ustvarjalna meditacija…sploh prvemu delu, kjer pripravljamo ozadje. Ni pravil, pomembno je le, da ti je všeč, kar počneš….in potem dodajaš in dodajaš, čeprav s tem včasih prekrivaš kar si naredil pred nekaj minutami. Enak izgled bi lahko dosegel z veliko manj `intervencijami`, a tega takrat ne veš in preprosto uživaš v dodajanju. V končni fazi…oko morda  res ne zazna vseh plasti, duša pa jih…in ve, da se za vsem skupaj skriva nekaj več….  Uuuu, to sem pa zdaj res lepo `zapakirala` v filozofski celofan, kajne 😉 🙂 ?!

Preden vas prepustim videu, pa je tu še nekaj bližnjih fotografij….

…vogal s snežinkami in ščipalka oblečena v pikasti papir…

bozicni-mixed-media3

…pogled na ozadje narejeno s štampiljkami, plastično šablono, izrezanimi krogci, stranjo stare knjige…

bozicni-mixed-media4

…in pa spodnji zasneženi vogal.

bozicni-mixed-media2

Tukaj pa je še video…je malo daljši, saj prav veliko nisem izrezala… da lahko natanko vidite, kako to nastaja pri meni (saj veste…plasti za dušo in to … 🙂 )…

Čeprav me ima, da malo zdramatiziram konec letošnje male šole, se bom temu kar lepo izognila….jutri bom spet tu 🙂 ko bom objavila štiri izžrebanke, pa v četrtek z novim Ko me inspirira izzivom…. in potem…. en, dva, tri in že se bomo čudili, kako hitro se je obrnilo leto, ko se bo začela četrta mala šola 🙂 … Zato le en velikanski HVALA za vse oglede, prijazne komentarje, vaše lepe domače naloge 🙂 ,…. in seveda hvala Vladki za njeni krasni učni uri.

Vsem en topel poljubček na vaše….duše 😉 !

Tina

Uporabljeni materiali:

platno 20×20 cm, akrilne barve, Gelatosi (akvarelne barve v stiku), Gesso, lepilo, umetni sneg, ščipalke, stran stare knjige, vrvica, okrasni trak

Čas veselja Srečen božič Srčna snežinka 2 Male ptice izdelek-akvarelna-srca Ozadja zanj rayher rokavički

19 odzivov
 1. Sapfina
  Sapfina says:

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Tinaaaaaaaaaaaaaa, kričim (sicer v sebi, a zelo na glas, ker fantek spi 🙂 )! Kako je pa to lepo, čudovito, prekrasno, domiselno in v vseh pogledih uau! Tako, zdaj pa zajamem sapo in grem pogledat še filmček. 🙂 Ti si res neverjetna!!! <3

 2. Katarinčica
  Katarinčica says:

  Tina, res si ustvarila čudovito sliko. In še enkrat hvala za tvoje krasne ideje. Bom sigurno probala nekaj podobnega “sčarati”, za dekoracijo ali pa celo za novoletna darila. Super si!
  lp, Katarina

 3. Anja Ž.
  Anja Ž. says:

  Platno je preprosto čudovito. Vedno znova sem fascinirana nad tvojimi vedno novimi idejami. Moram priznati, da sem tekom tele male šole komaj čakala na nove prispevke in bila vedno navdušena nad izdelki in res uporabnimi nasveti. Tako da, Tina, najlepša hvala, ker z nami deliš svoje čudovite ideje:)

 4. Vladka
  Vladka says:

  Bom napisala tale komentar preden se lotim videa, ker je tole platno tako čudovito, da bi se kar pomanjšala in stopila vanj. In sedaj v meni kar vre od pričakovanja, da si ogledam še kako je nastajalo, pa bo moralo še čisto malo počakati. Do takrat pa se mi bo pred očmi vedno znova pojavljala fotka platna. Tako zelo mi je všeč, da kričim skupaj s Sapfino :))) In Tina, še kako dobro je, da v teh plasteh pustimo in prekrijemo marsikaj in se rešimo kakšnih bremen, ki so bila v nas. To je res prava ustvarjalna meditacija. Za konec pa samo še to, da sem zelo vesela in ponosna, da sem bila del male šole 🙂

 5. Klara
  Klara says:

  Wow i oh in sploh in lahko bi nadaljevala s prejšnjim aaaaaaaa…
  Popolno slikco si naredila. Vsega je ravno prav. Super ozadje in okvir. Zelo mi je všeč ideja z vrvico in ščipalkami… pa barvna kombinacija je top. Takega božičnega darila se ne bi branila. 😉
  Prekrasna je.

 6. Sonja
  Sonja says:

  Čudovito platence si ustvarila, res imaš dober občutek za ravno pravo mero in kombinacijo barv. Meni je tovrstno ustvarjanje tudi totalen odklop, najboljša možna meditacija, ko vsi izzivi izzvenijo in ostane eno samo uživanje. Verjamem, da si tudi ti uživala v ustvarjanju.

 7. Valentina Bizjak
  Valentina Bizjak says:

  Oooooh, kako je čudovito!
  Navdušena kot otrok na božično jutro, ko odpira darilce. 🙂
  Tako navdušena sem odkrivala male skrivnosti velike mojstrice Tine ob ogledu videa.
  Prekrasno, čarobno in res zvirno ter domisleno darilo za ta praznični čas.
  Tina, hvala za vse nasvete v mali šoli prazničnega ustvarjanja in ker z nami deliš svoje magične ideje. 🙂

 8. MOJCA
  MOJCA says:

  Ooo Tina, kako lep zaključek si nam naredila, pa skoraj 17 minut si bila čisto tiho:-))….mucka vzela jezik????? Vsak detajl posebej je zanimiv, pikčaste ščipalke, pa zmečkan srček, pa pobrisana odtisnjena štampiljka, pa pa pa, ni da bi govorila. Tole okol obrnjeno platno pa itak….
  Kaj naj rečem za konec…lepa hvala tebi in Vladki za vse nasvete, zvijače, predvsem pa za dobro voljo, ki si jo širila na tvojem blogu (saj sem enkrat komentirala, da čakamo to šolo kot stare mamce na španske nadaljevanke…, samo teletekst za vsebino en teden vnaprej manjka). Prehitro je minilo….škoda…smrk smrk smrk…če te je tole kaj ganilo, lahko razmisliš o nadaljevanju ali pa vsaj….jaaaa kar nekaj nas ima popravni izpit in pričakujemo, da bo podaljšek sledil:-)).
  Še enkrat LEPA HVALA.

 9. Martina
  Martina says:

  Kako konec? Saj se je komaj začelo!
  Saj nočem bit nevljudna, samo lušnega je zmeraj tako hitro konec 😉
  Lahko rečem le WOW in HB da sedim.
  Čudovito platno narejeno v meditativnem stanju.
  To bo res treba sprobat.
  Hvala Tina za vse posnete videe, za nasvete in trike, za šablone in štampiljke, za tršico Vladko in še kaj bi se našlo. HVALA iz ♥

 10. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Draga Tina:), kako naj sedaj zaključimo z malo šolo, ko se pa v njej tako dobro počutimo. To je samo medklic:))
  Sicer pa sem nad tvojim izdelkom do konca in nazaj navdušena in potem nam še tako lepo napišeš, da človeka kar poboža:)
  Hvala ti za vse tvoje učne ure in hvala, za vse izdelke, ki si jih pridno ustvarjala in nas z njimi navdušuješ. Hvala, ker si v ta svoj program pritegnila tudi Vladko, odlični sta in čudovito se dopolnjujeta.. Obe sta nam natrosili celo kopico malih skrivnosti in trikov in resnično smo vama hvaležni (mislim, da lahko govorim v množini). Sedaj grem pa še 1x v miru pogledat tvoj video. Pozdravček, Andreja V.

 11. Tanja Bolčina
  Tanja Bolčina says:

  To platno je res krasno.Škoda ker je male šole prazničnega ustvarjanja že konec.
  Ti si res neusahljivi vir idej ,nasvetov in raznoraznih trikov.

 12. marta
  marta says:

  Tina Tina, tako rada bi ti povedala kaj posebnega, izvirnega, pa sem kar zmrznila! Od navdušenja, ti rečem!In tako kot Vladka bom tudi jaz najprej rekla vsaj hvala, ker mislim,da po ogledu videa pa res nekaj časa ne bom prišla do besede. In ne, prav nič nisi filozofirala, tvoja duša se stoprocetno začuti v izdelku, no vsaj jaz sem jo.
  Moram povedat, da sem vedno znova komaj čakala, kaj novega boš pripravila in tvoje objave so bile zame kot Miklavževa darila. Kar žal mi je, da zdaj ta pričakovanja ( upam,da samo za krajši čas) odpadejo.
  Veliko sem se naučila in marsikaj naredila, kar brez tvoje šole sigurno ne bi.
  Zato še enkrat, tebi in tudi Vladki seveda , en velikanski hvala!

 13. Valerija
  Valerija says:

  Uau, Tina, to je fantastično! Prelepo platno, ki bo nekomu lepo pričaralo praznično vzdušje.
  Mi je prav hudo, da se tvoja mala šola že poslavlja. Pa tako lepo te je bilo spremljati. Hvala ti za vse nasvete in ideje.
  Lp

 14. Keltika
  Keltika says:

  kako lep zaključek si naredila. Nekaj za naše duše 🙂 Takole packanje je res nekaj najboljšega od ustvarjanja, totalen odklop. Tvoje platno pa ah, saj nimam besed, meni blizu, prelepo, nežno in harmonično, pa svetlo in veselo, kot ti. Tina, hvala za vse, vem, da je tole naporno ampak, če bi nadaljevala z osnovno šolo bi z veliiikim veseljem hodila vanjo :)) Hvala, bodita lepo, obe z Vladko,

 15. oldpunca
  oldpunca says:

  TO! Umazani prsti in popolni odklop! 😀 Hvala ti za vse. Tudi za trikotnike ob koncu. Ko bi bila vsaka šola tako zabavna, kot je tvoja! Z Vladko sta nam pokazali veliko trikov in idej, ki bodo prišle prav čez celo leto. Super sta! Hvala vama obema! 😀

 16. Helena
  Helena says:

  Tina, to je vrhunsko! Koliko dela je v tej sliki, veš samo ti, lahko pa slutim, da si delala kar lep čas. Ne morem in ne morem se nagledati.

 17. Metuljčica
  Metuljčica says:

  Ta ideja s platnom je čudovita! Komaj čakam, da najdem čas za packanje. Hvala tebi in Vladki za šolo, zdaj pa grem po kavo in si ogledam video.

 18. Andreja L.
  Andreja L. says:

  ooo Tina, kaj naj rečem drugega kot to, da je tvoja mixed media tehnika FANTASTIČNA :-))
  Bombastično sliko si naredila, da se je kar ne morem nagledati.
  Hvala ti za vse učne ure, ki so več kot koristne!

 19. Aleksandreta
  Aleksandreta says:

  Komaj sem čakala, da pridem domov iz počitnic in pogledam v malo šolo, potem pa oooooo… to platno! Hvala, hvala za toliko novitet, ki si mi jih posredovala. Pričakujem te na Štajerskem, da spoznam tako čudovito ravnateljico. Še enkrat hvala!!!

Komentiranje ni omogočeno.