Tulipani za veliko noč

Danes imam za vas velikonočno voščilnico s šopkom tulipanov. Punce, ki ste bile na Rayherjevih predstavitvah v Ljubljani, Kopru in Novi Gorici, jo že poznate 😉 .

tulipana

Po dolgem času, sem ven privlekla šivalni stroj (šivati znam pa samo papir 🙂 ), ki mu je niti zelo prijazno zmanjkalo točno na polovici dela – zato sta zašita le dva robova. Zdaj moram prositi mamo, da mi to porihta, ker sama ne znam 🙁 .

Odločila sem se, da izrezke pustim kar bele in da je šopek simetričen, sem nekatere tulipane obrnila in uporabila `napačno` stran. Trak za pentljo pa sem dobila tako, da sem ga odtrgala iz kosa stare rjuhe 🙂 – samo na začetku sem začela s škarjami, potem pa sem na hitro potegnila.

 

tulipana2

Pošiljam vam prijazne pozdrave in vam želim lep vikend,

Tina

Uporabljene štampiljke in šablone:

Rayher-tulipana

Vesele-vel.p.2

9 odzivov
 1. Sapfina
  Sapfina says:

  Kakšno naključje – ravno sem na osnovo zalepila papir s črtami, zelo podoben tvojemu 🙂 Ampak kar je na papirju, se ne more kosati s tvojim izdelkom. Čisto sem očarana nad krasnim šopkom in pentljo iz rjuhe! Šivalni stroj je pa že vedel, zakaj je zatajil, če ne drugo, pade kavica pri mami 😉

 2. Andreja V. (Cvetoči travnik)
  Andreja V. (Cvetoči travnik) says:

  Lep pomladni šopek, viden v živo je še dišeč:)) Ampak da povem, pri nas smo že skoraj brez rjuh, tako mi je bilo všeč:)) Pozdravček, Andreja V.

 3. MOJCA
  MOJCA says:

  Ha ha ha….pri Andreji že zmanjkuje rjuh, mislim, da bo tudi pri Tini kmalu mož samo na modrocu spal :)), Čudovit šopek si naredila , krasna barvna kombinacija. čao

 4. oldpunca
  oldpunca says:

  Tole s sukancem pa se ne bi moglo lepše končati, kot se je. 😀 “Na pol” sešita voščilnica zgleda vrhunsko. Zelo mi je všeč šopek belih tulipano, mehko in lepo povezan s koščkom blaga. 😀 .

 5. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Mislim da ti je zmanjkalo sukanca s posebnim razlogom – tako zgleda TOP in še bolj unikanto. Ideja z rjuho je odbita 100 na uro 🙂 – všečkam!

 6. Helena
  Helena says:

  Tina, meni pa je voščilnica lepša, ker ima zašita le dva robova!
  Čeprav ti seveda želim, da bo stroj kmalu delal kot je potrebno.
  Voščilnica je krasna. Deluje nežno zaradi barv in hkrati močno zaradi super izbire materiala za pentljo.
  Lep dan!

 7. Andreja
  Andreja says:

  Krasna kombinacija barv in materialov! Mislim, da se je šivalni stroj navadil “reda” reda od tebe, ker je zatajil ravno na polovici :))i! Meni pri šivanju blaga zmanjka niti 2-3 cm pred koncem :((

Komentiranje ni omogočeno.