Voščilnica z dvojnim odpiranjem

Današnja voščilnica je na prvi pogled več kot preprosta, a se prejemniku, ko odstrani trak s pentljo, razkrije še njen skriti del…

…ki izgleda takole…

Odpiranje pa si lahko pogledate v tem kratkem videu:

Izdelava je zelo preprosta in je pri meni potekala takole:

 1. Rumeni papir sem izrezala nekoliko širše, kot je osnova za voščilnico in naredila utor, kjer bo rumeni papir kasneje ‘ovil’ osnovo.
 2. Na želeno mesto sem položila šablono kroga in jo začasno prilepila.

3. Pri rezanju sem gornjo ploščo položila le do utora in nato takšen ‘sendvič’ spustila skozi Sizzixa….

4. …dobila sem takšen izrez….

5. Na hrbtno stran rumenega papirja lepilo (ali obojestranski lepilni trak) nanesemo povsod, le tam kjer je izrezana odprtina kroga, izpustimo, da se bo lepo odpirala.

6. Preden pa sem se jaz začela ukvarjati z lepljenjem, sem na osnovi še določila mesto, kjer sem želela voščilo in ga večkrat odtisnila.

Okrasni trak sem zalepila na trak belega papirja, nato pa na sredino zalepila še pentljo – to prejemniku omogoča, da ga lahko snema, ne da bi moral odvezati pentljo. Za nazornejši prikaz, si lahko ogledate tole objavo.

In skoraj bi se pozabila pohvaliti, da sem rumeni vzorčni papir izdelala sama 😉 – en, dva tri je bil narejen s pomočjo malih štampiljk iz kompleta Pri slonovih.

Po tej maratonski objavi naj sledi le še en vesel pozdrav do naslednjič 🙂 ,

Tina

Uporabljene štampiljke in rezalne šablone Najlepši par:

5 odzivov
 1. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Všeč, všeč, všeč… vse po vrsti od paprija do izvedbe. Zadnjič sem se mučila kako narediti luknjo v osnovi da ne zarežem čez in sedaj si ti rešila uganko -hvala 🙂

 2. Andreja
  Andreja says:

  Tina, kot vedno nas presenetiš z novo domislico, kako tvoje šablone uporabiti na 1001 način!!!! Super ideja in izvedba!

 3. oldpunca
  oldpunca says:

  Gledala sem rumeni papir in razmišljala, kje sem že videla ta vzorček. 😀 Čudovita voščilnica. Hvala za še eno izjemno idejo.❤️

 4. keti
  keti says:

  Krasna pogruntavščina. Zanimivo odpiranje in tudi vsi ostali detajli so mi preprosto všeč. Oprosti, ker se malo bolj poredko oglasim pri tebi oz. pokomentiram. Prečekiram bolj kot ne vse (če ne tukaj pa na FB ali IG) ampak preprosto mi zmanjka časa za vse. Pri meni slončki žal še vedno čakajo na kakšno resno uporabo, jih moram dati na vrh kupa, da jih ne spregledam, ko pa so tako prikupni.

Komentiranje ni omogočeno.