Zahvala za učiteljico

S tole marantonsko objavo (če želite zdržati do konca, si nujno pripravite pijačo 🙂 ) zaključujem serijo `Ob koncu šolskega leta`.

Za Matijev in Julijin razred sem pripravila zahvalno knjigico , ki sem jo sproti izumljala in ob tem fotografirala postopek, ki ga bom danes delila z vami – če mogoče komu prav pride.

Da si boste lažje predstavljali končni izdelek, je tukaj namesto fotografije, posnetek narejen s telefonom.


Natisnila sem si črke in jih izrezala. Nato pa sem pripravila 5 trakov papirja (enako široke, kot so bile črke) in bolj dolge, kot so bili dejansko potrebni – da sem imela dovolj manevrskega prostora in da se mi ni bilo potrebno ukvarjati s točnim merjenjem.

Desno stran vseh trakov sem nato obrezala v obliko črke.

hvala2

Čez sem zalepila še črke.

hvala3

Nato sem trakove razporedila in si pri vsakem na njegovi levi strani označila, kje ga moram odrezati, da sem imela knjigico pripravljeno za vezavo.

Tako se mi zdi lažje, kot pa že v začetku načrtovati točno dolžino posameznega traku s črkami.

hvala4

Vse strani sem med seboj zalepila s trakom iz blaga – v bistvu je to neke vrste tekstilni washi trak. Pri tem sem strani postavila kot vidite na sliki (s cca. 2 mm razmaka), da se lepše zapirajo.

hvala5

…čez pa sem potem zalepila tisti trak in odrezala viške. hvala6

Ob strani se seveda vidijo vsi ti spoji (kot je videti na fotografiji spodaj), zato sem dodala enak trak še na zunanji strani (opazite ga lahko na končnem izdelku).

hvala7

Pa še enkrat fotografija knjigice, kjej smo imeli dovolj strani za vsa posvetila in podpise.

hvala1

Tale je bila za Matijevo učiteljico, Julijin učitelj je dobil podobno, malce bolj `možato` 🙂 – a je žal nisem utegnila fotografirati.

Hvala, ker ste vztrajali do konca 🙂 in sončen pozdrav vsem.

Tina

Uporabljeni izdelki:

Jagode Male-pisane-črke Rayher-male-številke

12 odzivov
 1. Sapfina
  Sapfina says:

  Kakšno krasno darilo za učitelja! Zelo izvirno in kako dobro pridejo velike bele črke na eko podlagi. In še ozaljšano z jagodami. Prelepo. Pa tele pisane črke me zelo mikajo. 😉

 2. Helena
  Helena says:

  Tina, kaj naj rečem drugega kot to, da sem povsem navdušena nad to knjigico.
  Hvala za natančna navodila. Sploh ni bilo prehudo in je šlo skozi tudi brez pijače 🙂

 3. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Ti pa si mojstrica:), z velikim zanimanjem sem gledala to tvojo stvaritev, ki je noro dobra. Nekaj krat sem prebrala, 2x pogledala filmček in bi mirno lahko zdržala (brez hrane in pijače) še nekaj časa. Sedaj si pa še ti vzemi malo počitnic, pošiljam ti pozdravček, Andreja

 4. Zvonka
  Zvonka says:

  Tole je bilo sicer precej rezanja, se je pa splačalo, kajti rezultat je čudovit in nastala je prav posebna zahvalna knjigica, ki ji bo v lep in trajen spomin. Lp

 5. Jasminincvet
  Jasminincvet says:

  Sem brez besed….čudovito. Odlična ideja tole s črkami, pravzaprav za karkoli….

Komentiranje ni omogočeno.