Akvarel in beli cvet

Prav lep pozdrav vsem,

današnja voščilnica je ena tistih `na zalogo`, ki jo pustim brez voščila, da jo lahko zadnji trenutek primerno `opremim` 🙂 .

obrobljeni-cvet-3

Osnovo za voščilnico sem sestavila iz dveh kvadratov – iz belega akvarelnega in rdečega. Tisti del osnove, ki je uporabljen za hrbtno stran, na vrhu prepognemo (da se voščilnica lažje odpira), dodamo lepilo in oba dela zlepimo skupaj. Tako lahko pripravimo osnove različnih oblik (in vedno takrat, ko nam je škoda uporabiti akvarelni papir za izdelavo cele osnove 😉 ).

osnova

Z akvarelnimi barvami sem narisala grobo obliko cveta – pri tem sem si pomagala z izrezom, ki mi je služil za določanje oblike. Ko se je papir posušil, sem dodala zlati okvir (narejen s pomočjo dveh  kvadratnih šablon), čez pa zalepila beli cvet.

obrobljeni-cvet-4

Hvala za obisk in velik, prisrčen pozdrav.

Tina

Uporabljeni izdelki:

Kvadrati s šivi Veliki cvet

18 odzivov
 1. Helena
  Helena says:

  Joj, Tina, s tem cvetom sva bili na enaki ustvarjalni valovni dolžini 🙂
  Ravno včeraj sem naredila nekaj podobnega, le za objavo še ni bilo časa.
  Tale akvarelni dodatek pod cvetom mi je fantastičen in cvet lepo pride do izraza.
  Vidiš, kako dobro si se spomnila in uporabila le del rdeče osnove za ozadje. Super ideja!
  Zlat okvir lepo paše zraven.

 2. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Tina, ta dodatek akvarela je fantastičen:) in zlat okvir naredi vse zelo glamurozno:) Hvala pa seveda tudi za namig, kako “šparamo” akvarelni papir:) Lep pozdrav, Andreja V.

 3. Anja Ž.
  Anja Ž. says:

  Zelo uporaben trik, kot vedno. Voščilnica pa s to zlato obrobo ravno prav glamurozna, da je primerna za različne priložnosti. Pa všeč mi je, kako z belim izrezom rože omehčaš bolj živ cvet spodaj.

 4. Aleksandreta
  Aleksandreta says:

  Voščilnica je zopet zelo domiselna. Zanima me kako si pobarvala okvir, da ni samo zlat?

  • Tina
   Tina says:

   Ojla Aleksandra :-),
   v bistvu je samo zlat papir – samo se je svetloba pri fotografiranju takole ujela vanj.

 5. MOJCA
  MOJCA says:

  Nisem navdušena nad zlato barvo ampak tale je krasna in paše na tole belo in mini rdečo osnovo…..pravilna odločitev….(“Bejš no Božička, a se je Tina že kdaj slabo odločila????”)

 6. Vladka
  Vladka says:

  Zelo lepa in zelo priročno, da jo pustiš brez napisa. Jaz na to vedno pozabim in si potem kasneje mislim, joj tale ne pride v poštev zaradi napisa :)))

 7. Valerija
  Valerija says:

  Krasna voščilnica. Vse mi je všeč, cvet, zlat okvirček in svetovna ideja, da si osnovo izdelala iz dveh različnih papirjev.

 8. moi
  moi says:

  Tudi meni je všeč ideja, da ne porabiš toliko akvarelnega papirja. Pa zlat okvir, ki tako lepo paše zraven in ideja z napisom, ki ga dodaš naknadno, da o cvetu in njegovi podlagi sploh ne govorim.

 9. Martina Zupan
  Martina Zupan says:

  Krasna voščilnica. Sama zlate ne uporabljam ravno velikokrat, ampak na tej voščilnici izpade pa fenomenalno. Da ji takšen starinski pridih, ki je meni tako ljub. Pa hvala za to idejo z varčevanjem akvarelnega papirja.

 10. tina z.
  tina z. says:

  o, kako dobra ideja tole z akvarelnim cvetom pod izrezom, fantastično izpade. rdeča in zlata sta res krasna kombinacija.

Komentiranje ni omogočeno.