Preoblečena beležka

Tole je moj prvi poskus izdelave srajčke za beležko in sem tako navdušena nad razmerjem `preprostost-rezultat`, da prav gotovo ne bo zadnji 🙂 .

dnevnik3

Najprej sem s pisarniškim papirjem ovila beležko, da sem dobila `mušter`, potem pa sem izrezala moder papir in s pomočjo vzorca naredila prepogibe.

Prvo stran sem okrasila s pomočjo nove šablone Ozadje s šivi.
dnevnik1

Zavihke bi lahko tudi prilepili, a šivanje doda tako lep zaključek, da se vsekakor splača privleči ven šivalni stroj. Dolžino papirja je potrebno malce pogruntati (zaradi različnih debelin in širin beležk oz. zvezkov), za višino pa lahko rečem, da 1,5 cm več od višine beležke, ravno zadošča za šivanje in omogoča enostavno `oblačenje`.

dnevnik5

Za konec sem sestavila še napis dnevnik in vanj zataknila svinčnik…

dnevnik4

Hvala za obisk in prisrčen pozdrav vsem,

Tina

Uporabljeni izdelki:

zašito-ozadje šola Velike-pisane-črke Male-pisane-črke

16 odzivov
 1. Lili
  Lili says:

  Tina, tebi pa idej res ne zmanjka. Krasno si to izpeljala.
  Pa hvala za idejo, da najprej oviješ okoli pisarniški papir, da dobiš mušter.

 2. Andreja Verovšek
  Andreja Verovšek says:

  Ti pa si mojstrica☺, še dobro,da vse zgruntane ideje daš v javnost, tako je nam lažje,pa še hitreje ugotovimo,da stvar nujno potrebujemo. Mislim,da bom po dolgih letih še šivalca usposobila,sedaj sem namreč☺ z velikim veseljem govorila da ne dela☺. Pozdravček k tebi☺

 3. Helena
  Helena says:

  Tina, res si prava zakladnica dobrih idej! Tudi ta ovitek je v tej super kategoriji. Šiv ovitku doda tisto pikico na i, da je popoln.

 4. MOJCA
  MOJCA says:

  O ti dečva draga, kje si bila, ko sem jaz imela punce, ko so hodile v osnovno šolo???…takrat bi mi to prav prišlo…sedaj so srednješolci (sploh pa fantje) tako komot, da boženedaj, da je zvezek zavit…meni se pa kar srce trga….ampak mati so nenormalni, ker tako razmišljajo…to je v tem času IN.
  Je pa fina pogruntavščina tole…roko na srce, gledala sem to šablono, ampak pri najboljši volji, nisem imela nikakršne ideje, kaj naj delam z njo. Zdaj mi je čisto jasno in hvala ti mati, da razmišljaš namesto nas.

 5. *Keti*
  *Keti* says:

  Super preobleka. Res je enostavno (ko enkrat pogruntaš sistem ali ti ga prijazna Tina azloži v sliki). Šolska šablona je že pri meni in čaka potrpežljivo, da pride na vrsto.

Komentiranje ni omogočeno.