Šola…še vedno :-) in nagrajenka izziva

Današnja objava je kar polna …vanjo sem združila dve čestitki, ki se na svoj način prav zanimivo dopolnjujeta. A preden se podam na to `dolgo pot`  🙂 se vam najlepše zahvaljujem za sodelovanje v Ko me inspirira… izzivu. Hvala za prav vsako izmed 24 kazal…tako lepo je videti, koliko kreativnosti znate pričarati na tako majhni površini 🙂 ! Čestitke za srečo pri žrebu pa gredo tokrat Majdi – Majdin ustvarjalni nemir 🙂 .

screen-shot-2016-09-20-at-06-54-06

Prva je za malo prijateljico Nino, ki je postala prvošolka in še nadvse ponosno nosi svoj novo pridobljeni `naziv`.

hura-sola-2

Druga pa je za prijateljico, ki se je z diplomo dokončno poslovila od uradnega šolanja (tisto življenjsko je pač večno 🙂 ).

Ob diplomi običajno sicer ne bi pomislila na takšno voščilnico (na prvo žogo bi uporabila elegantni napis `iskrene čestitke` 😉 ), a to so bile njene besede ob dosežku… in v moji glavi je njena izjava zazvenela natanko takole, kot jo vidite na spodnji voščilnici 🙂 🙂 🙂 .

hura-sola-4

Zdaj pa še nekaj besed o samem ustvarjanju…

V obeh primerih sem voščilo napisala sama… V prejšnjih objavah ste prijazno pohvalile mojo pisavo, a naj na tem mestu povem, da vse kar napišem na voščilnice dejansko zelo počasi in skrbno `narišem`…moj rokopis je namreč prav zares grozen (in vse, ki ste od mene kdaj dobile kaj ročno napisanega tega ne morete vljudno zanikati 🙂 ). Običajno skiciram s svinčnikom, da lahko popravljam, dokler nisem zadovoljna 🙂 .

Za Nino sem napis s svinčnikom prevlekla s pisalom za embossing in nato s čopičem dodala Perfect Pearls prah.

hura-sola-7

Na fotografiji spodaj napis deluje bel…a se v resnici lepo perlasto blešči.

Za konec sem vijolični papir obdelala z belo blazinico za štampiljke, da dobi malce pridiha šolske table in dodala metuljčke, ki jih ima Nina rada.

hura-sola-6

Za diplomantko pa sem napis s svinčnikom prevlekla z gumo za risanje (malce sem se o njej razpisala tukaj). Ko se je posušila, sem si dala duška z akvarelnim barvanjem, nato pa sem gumo odstranila in zradirala kar sem napisala s svinčnikom.

hura-sola-3

Na takšen način ima vsak motiv (v tem primeru napis) na koncu barvo ozadja.

hura-sola-5

Tako…pa sem prispela na konec. Če vas torej mika poskusiti kaj napisati, kar pogumno – če zmorem jaz, zmore vsak!

Prijazen pozdrav,

Tina

Uporabljeni izdelki:

šola

14 odzivov
 1. Majda Pur
  Majda Pur says:

  Oooooo, hvala Tina in Vladka za srečen žreb 🙂 Sem vesela do lune in nazaj :)))))
  Sta mi pa tile današnji dve voščilnici zelo všeč – prva ideja mi bo prišla prav za vse moje šolske otroke, druga se bo pa prilegla ob zaključku šolskega leta – meni 🙂 A danes še en, saj smo šele na začatku leta in imamo še polno neizpolnjenih načrtov… Hvala še enkrat iz srca, Majda

 2. Marjeta Brce
  Marjeta Brce says:

  Aha,ha. Všeč mi je zadnji stavek: ” če zmorem jaz – zmore vsak.”. Pa kaj še. S Tino se ne morem kosat. Si polna idej.
  Voščilnici sta krasni. Inovativni….

  Ps. Imam se eno vprasanje. A mogoce kdo ve zakaj lahko tu dam komentar samo prek telefona, na racunalniku mi komentarja ne objavi. Sem to ze zadnjic pri bonbonckih opazila.

 3. Damjana
  Damjana says:

  Čestitke naši dragi Majdi za srečo pri žrebu. Tina, tale pisava je fenomenalna in res si jo lepo “narisala”. Zelo luštni voščilnici si nam danes privoščila in komaj že čakam, da tudi sama uporabil tvoje nove šablonice, ki že nestrpno čakajo na moje nove ustvarjalne podvige.

 4. *Keti*
  *Keti* says:

  Tele so mi pa res všeč. Napis si se res potrudila in čudovito izpade kot osrednji motiv. Jaz sicer “kao” lepo pišem ampak si vseeno ne upam lastnoročno napasti 1. strani voščilnice 😉 morda se kdaj opogumim in vendarle poskusim.
  Čestitke nagrajenki.

 5. oldpunca
  oldpunca says:

  Najprej čestitke Majdi za srečo pri žrebu, potem pa en velik VAU! za obe voščilnici. Popolnoma sem navdušena nad tvojo pisavo. Sem na kuverti in tagecu videla, da redno treniraš. 😀 In vse je shranjeno, če me morda kdaj zamika. 😀
  Super si ujela Ninin videz šolske table, ozadje na spodnji voščilnici pa je čisto po mojem okusu. 😀

 6. Helena
  Helena says:

  Najprej čestitke Majdi za žreb.
  Tina, super, ker si razkrila skrivnost svoje pisave, ki tako popestri voščilnico.
  Obe sta prelepi!

 7. MOJCA
  MOJCA says:

  Čestitke Majdi. Zmore že zmore vsak ampak pogoj za pisanje je tudi lepa pisava….to pa ne zmore vsak…si me pa malo res prepričala, da mogoče pa res….Evo, imam idejo…iz tega naredita z Vladko izziv…pa da vidimo, koliko nas je v hlačah da to sprobamo!!!! čao

Komentiranje ni omogočeno.