Sadna kazala

Knjižna kazala so eno mojih najljubših doma narejenih daril in danes z vami delim sadno verzijo medvedjih kazal, ki smo jih izdelali v Mali šoli prazničnega ustvarjanja.

Da so bolj topla in mehka, sem sadje izrezala iz filca. V videu lahko vidite, da filc z miško (ali z obojestranskim lepilnim trakom) najprej zalepim na tanjši papir in šele nato izrežem – papir doda čvrstost, pa tudi lepljenje je kasneje lažje.

Peclje in liste sem izrezala iz papirja, nato pa vse delce zalepila na obe strani čipke, da je kazalo lepo, kakorkoli ga obrnemo.

Tukaj pa je še nasvet, kako takšna kazala podariti. Jaz sem izdelala preprosto embalažo – sestavljeno iz osnove za voščilnico, da lahko napišemo tudi posvetilo in enega okvirja. Okvir sem na osnovo zalepila tako, da sem gornjo stranico pustila nezalepljeno, da sem lahko nanjo ‘obesila’ kazala. Okrasila sem še s pentljo, ki pa je nisem zalepila, temveč le zataknila s pomočjo papirnate sponke.

Dokončani izdelek pa izgleda takole :-)…

Hvala za obisk na bogu in imejte lep in prijeten dan,

Tina

Uporabljene rezalne šablone Najlepši par:

10 odzivov
  1. Marija Habjan
    Marija Habjan says:

    Tina, super sočna kazala, ki pa ne popackajo listkov v knjigi. 🙂 Všeč mi je da si jih izrezala iz filca. Poleg tega da so mehki, so tudi krepkejši in tako tudi trajnejši kot papirnati. Vsekakor hvala za novo idejo in nasvet. Vsekakor bo to potrebno preizkusiti.

  2. Ne-Ja
    Ne-Ja says:

    Čudovito si zapakirala tale sadno romatnična ozadja. Očitno pridih čipke tudi sadje spremeni v romatično ;). Res bo mehko in prijetno toplo tole branje.

Komentiranje ni omogočeno.