Sladke hruške + sladek bonbonček

Drage punce,

velikanski hvala za vašo prijaznost ob prejšnji objavi…zlate ste!

In zato danes (poleg bonbončka 😉 ) z vami delim še malo zlatih sladkih hrušk 🙂 .

Čisto enako ozadje bi bilo lahko narejeno na zelo preprost način – hruške bi naštempljala po papirju… (in tudi to seveda velja kot današnja ustvarjalna ideja 😉 ) …za tole za tole voščilnico pa sem uporabila dobro staro servietno tehniko!  … a z nadgradnjo 😉 , saj sem serviet izdelala sama 😀 .

Potiskala sem ga z motivi in ga nato z mešanico vode in belega lepila (približno v razmerju 1:1) prilepila na bel papir (navaden šeleshamer izrezan v pravokotnik v velikosti osnove voščilnice). Ob robovih serviete nisem rezala, temveč sem jo kar ‘zapognila’ na hrbtno stran in jo prilepila z lepilnim trakom.

Še moker izdelek sem vstavila v srajčko iz peki papirja in ga obtežila s knjigo. Čez nekaj časa sem knjigo umaknila in pustila, da se posuši na zraku. V tej fazi se sicer ponovno malo naguba…a se potem to poravna z lepljenjem na voščilnico.

Ko z mokrim čopičem vlečemo čez servieto se aktivira barva s katero smo odtiskovali – to nam nekoliko pobarva ozadje, ki postane rahlo rumeno, motivi pa dobijo malce zabrisan in nežen izgled. Poleg tega dobimo lepo razgibano strukturo – kjer s čopičem bolj pritiskamo je površina bolj gladka, kjer smo bolj nežni pa dobimo več ‘zrnavosti’…pa še kakšna smejalna gubica se najde kje 😉 .

S postopkom sem prišla do konca…zdaj pa še tretji bonbonček tega tedna 😉 . Izmed vseh komentarjev pod to objavo oddanih do nedelje do polnoči, bom v ponedeljek zjutraj izžrebala nekoga, ki bo prejel darilni bon v vrednosti 10 € za nakup izdelkov Najlepši par.

(Prvi bonbonček se nahaja tukaj, drugi tukaj, četrti pa utegne biti jutri tukaj 😉 ).

Sladek pozdrav vam pošiljam 🙂 ,

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par:

47 odzivov
  1. Valerija
    Valerija says:

    Ooo Tina, svetovna ideja, da si serviet za servietno tehniko izdelala sama…saj ne morem verjeti, ti si pa res ena zakladnica idej. Bravo! In hvala za nov bonbonček!

  2. Barbara Cigoj Drobnič
    Barbara Cigoj Drobnič says:

    Super! Servetna tehnika 🙂 Mislim, da je nisem prakticirala gotovo že enih 10 let.

  3. Marija V.
    Marija V. says:

    Bravo Tina, krasna ideja. Za tak način mi ni kapnilo, delam pa voščilnice s servieti tako,
    da jih ne lepim z lepilom, ampak enostavno z samolepilnim papirjem. Seveda je tvoj serviet
    nekaj posebnega in bom tudi jaz poskusila natisniti motiv, potem pa po mojem načinu naprej.
    Hvala za krasne ideje, upam da jih bo še veliko.
    Marija V.

  4. Urška Šumljak
    Urška Šumljak says:

    Tina, pa ti res stresaš ideje kar iz rokava.In to takšne…supertastične 🙂 Več kot navdušena sem nad njimi,prav tako pa tudi nad tole zadnjo.Zagotovo se jo bom sposodila…seveda,če dovoliš 🙂 Bravo!!!

  5. valentina velikonja
    valentina velikonja says:

    Tina, sej sem že večkrat rekla, da se resno sprašujem, kdaj ti sploh kaj spiš ob vseh tvojih neverjetnih idejah 😀 hvala, ker jih deliš z nami <3

  6. Danica
    Danica says:

    Slastno meden hruške si vzgojila ali naredila 🙂 Dobra stara servietna tehnika je še vedno zelo priljubljena.
    Moj poklon ob domači izdelavi servieta. Lepa voščilnica.
    LP Danica

  7. Valentina B
    Valentina B says:

    Sladke zlate hruške debeluške 🙂 Kako topla in lepa voščilnica je spet nastala pod tvojimi ustvarjalnimi prsti.
    In fantastična ideja s servetom in super izpade struktura. Hvala ker nas razveseljuješ z idejami in razvajaš s sladkimi bonbončki in hruškami debeluškami. 🙂

  8. oldpunca
    oldpunca says:

    Vse besede pohvale so šle nekam… s hruškami. 😀 Čudovito. Moram poslati detektive, da vidijo, kaj ješ za zajtrk, da dobiš takšne ideje. <3

  9. Martina
    Martina says:

    Sem mislila, da je kakšna akvarelna tehnika, pa vidim, da je dobra stara servietna tehnika 😉 Krasno pride tako malo razpacano.
    Bonbonček pa bi se še kako prilegel, sploh sedaj, ko sem spet napolnila košarico 😉

  10. *Keti*
    *Keti* says:

    Aaa, sama si naredila vzorčasto servieto. Ne bi pomislila. In očitno deluje. Moram poskusit, ker imam rada servietke 😉

  11. ANDREJA Verovšek
    ANDREJA Verovšek says:

    Le od kod ti vse ideje, kaj vse ne pogruntaš,sedaj je že Baltazar za tebe vajenec?. Končni izdelek pa povsem unikaten in nežen. Lep pozdrav od mene za tebe?,Andreja

  12. Majda
    Majda says:

    Hruške, jabuke, slive … mene voli Ive … si mi prinesla tole pesem s svojimi hruškami 🙂 Tudi sama sem jih že občudovala v živo, hvala za “opomnik” kako naj se jih lotim, da ne pozabim :-))))
    Hvala tudi za vse te sladke bonbončke, prav sladko je zadnje dni tudi zaradi tebe, Majda

  13. Aleksandra
    Aleksandra says:

    Še nikoli se nisem posluževala te tehnike. Bom delala po tvojih navodilih. Hvala in pozdravček Aleksandra

  14. tina z. treebug
    tina z. treebug says:

    fenomenalna ideja, obožujem serviete, še vedno jih po malem zbiram, le uporabljam jih bolj malo v ustvarjalne namene … nikoli se ne bi spomnila česa takšnega, čisto posebno je! in ta tekstura, krasna!

  15. Maja Z.
    Maja Z. says:

    O hudo. Ful dobra ideja. Bo treba poizkusiti tudi to tehniko, ker tako dobro zgleda. 🙂

  16. Nataša
    Nataša says:

    Krasna ideja, ki sem jo že občudovala v živo 🙂
    Še enkrat hvala za tvoje bombončke.

  17. Simona
    Simona says:

    Super ideja!!!! Zagotovo bom probala. Hvala, ker svoje ideje in ustvarjanje delite z nami!

  18. Katarinčica
    Katarinčica says:

    Super ideja in krasna voščilnica. Te hruške so res videti slastne, tako kot tvoj bonbonček. Tina, super si s svojimi idejami..

  19. Lili
    Lili says:

    O, Tina,
    tebi pa res ne zmanjka čudovitih idej. Hvala, da jih deliš z nami.
    Voščilnica je čudovita.
    Lp, Lili

  20. Klarka
    Klarka says:

    Tale pa zmaga! Res super izpade servietna tehnika in hruške prav lepo medijo… mmmm 🙂

  21. Irena
    Irena says:

    Sadje je (poleg rožic in metuljčkov) eden mojih najljubših motivov, zato se ve, katera dva nova izdelka Najlepšega para sta me najbolj navdušila in sta že v moji zbirki. Take ideje pa dokazujejo, da so možnosti uporabe praktično neomejene. Krasno!

Komentiranje ni omogočeno.