Srce za Nino

Med mojimi ustvarjalnimi prijateljicami je najmlajši ime Nina – šteje ljubkih pet let 🙂 – in to je voščilnica, ki je nastala zanjo. Resda ni prav `otroška`, a male ustvarjalne duše se razveselijo tudi takšnih bolj resnih (vsaj upam 😉 ).

akvarelna-srca-3

Srce sem najprej izrezala iz osnove, nato pa sem ga pobarvala s pomočjo namakanja:

– V plastičnem lončku sem si zmešala barvo in z njo pobarvala celotno srce (to je svetli odtenek, ki ga lahko vidite čisto na vrhu).

– Ko se je posušilo (malo sem pospešila z grelno pištolo), sem ga do cca. 2/3 potunkala v lonček z barvo in počakala nekaj sekund, da se je barva vpila.

– Ponovno sem papir posušila in ga še enkrat – tokrat do 1/3 – potunkala v barvo. Tako sem dobila tribarvni efekt, kot ga vidite na voščilnici. Ko se je srce posušilo in poravnalo pod knjigami, sem ga zalepila v odprtino.

Za danes je to vse, prav lepo vas pozdravljam.

Tina

Uporabljeni izdelki Najlepši par in Rayher:

izdelek-akvarelna-srca

Rayher-velika-abeceda Rayher-mala-abeceda

 

 

15 odzivov
 1. Hiška iz papirja
  Hiška iz papirja says:

  Draga Tina, Nini je bila voščilnica nadvse všeč, obožuje srčke :)) in prav žal ji je bilo, da ni šla z menoj na tvojo delavnico – naslednjič pride 😉 Sama jo večkrat vzamem v roke in jo občudujem, ker mi je … preprosto najlepša! Hvala, najboljša si!!!

 2. Sapfina
  Sapfina says:

  Kako je ljubka in rada verjamem, da je Nina bila navdušena! 🙂 Ubrala si pa prav zanimivo tehniko barvanja, ki res super izpade!

 3. oldpunca
  oldpunca says:

  Mislim, da male ustvarjalne duše želijo biti velike in so prav vesele bolj “odrasle” čestitke. 😀 Pozneje si pa spet želimo kaj bolj “otroškega”. 😀 Super efekt si dobila s potopnim barvanjem. Mega ideja. Gotovo ti jo kdaj speljem. 😀 Zlate pikice po in okoli srčka so mi super lušne.

 4. Vladka
  Vladka says:

  Kako lep preliv nežnih pastelnih odtenkov je nastal. Pametne Tinine ideje, kot vedno 🙂 In tvoja najmlajša ustvarjalna prijateljica bo zagotovo navdušena.

 5. Andreja V. (Cvetoči travnik)
  Andreja V. (Cvetoči travnik) says:

  Da je bilo veselje res veliko, sem bila priča. Res je, tudi mladi ustvarjalci znajo ceniti lepe stvari. Tina tebi in vsem dragim ustvarjalkam s tega mesta en lep morski pozdravček. Preprosto sem morala malo pokukati na tvojo stran.
  Andreja V.

 6. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Oppa, tole pa je prava lepotička in zopet nova pogruntavščina z namakanjem :). Tiste majhne zlate pikice pa res dajo piko na i celoti. Všeč mi je, kako si malo damico obravnavala kot odraslo.

Komentiranje ni omogočeno.