Za novi dom

Tole je voščilnica za dobrodošlico v novem domu. Ker sem jo izdelovala z obupno zamudo, sem se odločila, da si vzamem malo več časa in naredim nekaj drugačnega kot običajno.

Najprej sem izdelala ozadje, kjer sem najprej naredila akvarelne črte, nato pa čez nanesla Gesso. Tudi hišico sem barvala v več plasteh in prekrivala z Gessom, pa zopet barvala…dokler nisem bila zadovoljna.

hiška1

Potem sem se usedla za šivalni stroj, kjer sem najprej uspešno zamenjala nit (spodnjo in zgornjo!) 🙂 . Po čisto papirčkasti logiki (če pač nimaš šiviljske 🙂 ) sem se lotila projekta ukrivljen-naguban trak-zašit po sredini. Zvitega in ukrivljenega sem z washi trakom prilepila na pisarniški papir in ga nato uspešno zašila.

DOM3

Nato sem odtrgala odvečni papir, preostali pa mi je služil za lažje lepljenje.

DOM4

Iz dimnika sem želela, da se vije beseda dom, kjer sem črko O zamenjala s srcem …. Ko je bilo vse zalepljeno, pa me je hecno spomnilo na trgovino DM 🙂 🙂 🙂 …

DOM2

Mi jo danes še za nekaj dni mahnemo v naravo, za četrtek pa sem pripravila objavo, ki je tematsko podobna današnji…nekaj za novi dom 🙂 .

Prav prijazno vas pozdravljam.

Tina

Uporabljene štampiljke in šablone:

Topel dom Rayher-DREVO Rayher-mala-abeceda

9 odzivov
 1. Vladka
  Vladka says:

  Krasno ozadje in pobarvana hiška. Vse skupaj tako malo rustikalno, čisto po mojem okusu. In ti seveda ne bi bila ti, če ne bi mimogrede uporabila še kakšen trik. Še dobro, da te imamo 🙂 Tole s trakom in šivanjem je super pomagalo 🙂 In tudi tale napis dom, ki se vije iz dimnika se mi zdi zelo posrečena ideja. Uživajte v naravi in naužijte se svežega zraka in nove energije.

 2. moi
  moi says:

  Prekrasna je in že krasi naš novi dom. Všeč mi je šivana trava, hvala za trik, ozadje in pobarvana hiška, da o dimu s srčkom sploh ne govorim. Res si mislila na vse detaile.
  HVALA ti še1x.

 3. Andreja V. (Cvetoči travnik)
  Andreja V. (Cvetoči travnik) says:

  Ti si naša inovatorka, ki nas zalagaš z novimi idejami, nagubano zelenje pred hišico je prav super. Tudi DM se lepo vali iz hišice:). Moi pa želim prijetno bivanje v novem domu. Lep pozdrav, Andreja V.

 4. Helena
  Helena says:

  Tina, hiška deluje nadvse toplo, prijetno in domače. Zanimivo, kako si se poigrala z ozadjem. Tole s trakom pa je tudi dobra ideja in hvala, ker si se potrudila in nam napisala ter pokazala, kako si naredila.

 5. MOJCA
  MOJCA says:

  Vse tvoje hiške…od prve do zadnje so polne vsega, kar je pozitivno. A si ti sigurna, da nimaš pojma o šivanju???? Ideja je vrhunska in hvala za ta trik. Uživaj na dopustu…skrajni čas je že. čao

 6. Sapfina
  Sapfina says:

  Fenomenalna in čisto posebna voščilnica je tole, Tina! To plastenje nanosov barv da res tak topel učinek in trava iz blaga je čisto uau! Res lepo!

 7. Ne-Ja
  Ne-Ja says:

  Zanimiv efekt si dosegla z različnimi nanosi barv – hiška je res izpadla vrhunsko! Dopade pa se mi ideja s srčkom namesto o-ja in vse skupaj zapakirano kot dim :).

Komentiranje ni omogočeno.