Vesele praznike

Ko me inspirira… #19

Jupi, že je tu moj najljubši izziv in to že devetnajsti! Mogoče res ni najbolj prijazno za biti zunaj, vsaj nas na primorskem kar pridno zaliva dež,… pa kaj, je zato pa toliko lepše sesti za ustvarjalno mizo. In tokrat sva z Vladko celo poskrbele, da vas ne bo zeblo  😉 , saj bomo ustvarjale s filcem! Za devetnajsti izziv sem si namreč inspiracijo za vse nas izposodila pri nadvse prijazni ustvarjalki Natali, saj me je njen pisani komplet kazal čisto prevzel. Všeč mi je, kako lepo izpade mehki filc kot osnova, sploh z lepo zašitimi robovi in ljubkimi dodatki.

Natali-kazala

Bila sem že v nizkem štartu za izdelavo kazal, pa me je prešinilo, da bi lahko večji kos filca uporabila tudi na osnovi za voščilnico in tako je nastala spodnja voščilnica… Zagotovo najbolj mehka od vseh, kar sem jih kdaj naredila  😀 pa tudi ena izmed tistih, ki mi je vzela največ časa – predvsem zaradi rezanja lepega kvadrata iz filca in šivanja.

Ko sem imela osnovo iz filca izrezano, sem v spodnjem kotu z večjo šablono božične zvezde naredila izrez, ki sem ga nato zapolnila z zvezdo izrezano iz zelenega filca. Rdeči cvet božičnice pa je kar iz papirja…prav zabavno je videti takšen obrnjen vrstni red. Ponavadi drobne dodatke iz filca lepim na papir, a je obratno prav tako zanimivo! Napis je iz dveh plasti rdečega šeleshamerja, na podlago pa sem ga zalepila z Scotch Gel Glue lepilom, a bi morda zadoščal tudi Mekol… moram kdaj preveriti! 

Vesele praznike

Mene zdaj še čaka skok k Vladki, ki nas bo zagotovo razvajala s svojimi domislicami in potem vsakodnevno špeganje, da vidim, kaj ste ve ustvarile. Komaj čakam vse vaše filcaste mojstrovine, da dobim še malo navdiha in malce zmanjšam kup filca, ki ga bolj pridno nabiram, kot uporabljam 😀 ! Tudi tokrat bova eno srečno izžrebanko nagradili s  štampiljko, ki jo prijazno podarja Marina iz Mavelu.com

 Uporabljene štampiljke in šablone Najlepši par:

Rezalne šablone Vesele praznike Rezalne šablone Božično zelenje

12 odzivov
 1. Keti
  Keti says:

  Čudovito mehka izgleda. Šablonice za napis so pa super. Jaz jih bom do novega leta že “obrabila”. SUper izziv.

  Pozdravček, Keti

 2. Klara
  Klara says:

  Ko sem na hitro pogledala čestitko mi res ni bilo jasno kje si uporabila filc. : p
  No, zdaj vem…lepa in mehka. 🙂

 3. moi
  moi says:

  O, bo Natali vesela, da vama je inspiracija. Verjamem, da je bilo s filcem delati težje, nastala pa je čudovita voščilnica.

 4. Vladka
  Vladka says:

  Dopade se mi ta ideja, da si filc uporabila na osnovi in res je kot kaksna mini blazinica, na katero bi kar glavo naslonil 🙂 Vsec mi je tudi, da si izrezala bozicno zvezdo iz rjave osnove in jo zamenjala z zelenim izrezom. Mehka in zelo lusna praznicna voscilnica.

 5. natali
  natali says:

  ja, res izgleda mehka tale voščilnica in prijetna kot si navadno zamišljamo božične praznike.
  Mi je pa v čast, da si inspiracijo dobila pri meni. Hvala. Upam, da se kmalu vidiva, zdaj , ko sva pogruntali,da ne živiva tako daleč narazen 😉

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ustvarjalke, ko pogledam tokratno galerijo vaših prijavljenih del, prav malo zavriskam od veselja. Koliko kreativnosti in idej na enem kupu! Prav res sem vesela vseh […]

Komentiranje ni omogočeno.