Bleščeči učinek akvarela

Kako se ve lotite voščilnic? S točno idejo? Jaz včasih vidim sliko v glavi in točno takšno nato izdelam iz papirja. Včasih pa si zaželim kaj testirati in potem se prepustim toku. No, tako je bilo tokrat.  Akvarelni učinek mi je zelo ljub, pa sem se odločila poskusiti kombinacijo z akvarelnimi in navadnimi odtisi. 

1. Veliko božično zvezdo sem potapkala po rdeči blazinici, jo našpricala z Glilmmer mist sprejem in odtisnila na kos belega papirja.  Ponovila sem večkrat, da sem prekrila celo površino. 

2. S srednjo božično zvezdo in pikicami sem vsem zvezdam dodala detajle v temnejši rdeči barvi.

3. Najmanjšo zvezdico sem odtiskovala v nežni bež barvi in zapolnila prazne prostore. Za malo kontrasta pa sem uporabila pike in zeleno barvo.

4. Napis sem izrezala iz belega papirja, ga pobarvala z zeleno Distress blazinico in zalepila na bel pravokotnik, ki sem ga`pristrigla` v obliko zastavice. 

5. Nato sem vse  zalepila na rjavo osnovo.

Pa še nasvet: Ko se vse posuši, obtežite papir s kupom knjig, da se lepo poravna in šele nato sestavite voščilnico. srecno-novo-leto

Pogled od blizu razkrije tudi veselo praznično bleščavost…

potiskani-papir-detajl

Uporabljene štampiljke in šablone Najlepši par:

Rezalne šablone Srečno novo leto Prozorne štampiljke Božično zelenje

7 odzivov
 1. Vladka
  Vladka says:

  Tudi pri meni je povsem razlicno. Vcasih imam izdelano sliko v glavi in samo sledim korakom, drugic imam v glavi kaksno tehniko in se prepustim toku, tretjic pa postavim material na mizo in potem zacnem delat. Vse ima po svoje car, se mi pa zdi za kancek se bolj zabavno, ce se prepustim toku in opazujem kaj nastaja 🙂 Akvarelni izgledi so mi zelo vsec in zelo se mi dopade, kako si se ti tega lotila in kako te je ponesel tok. Lepo bodi.

 2. Helena
  Helena says:

  Z obema se strinjam glede tega, kako nastajajo moje voščilnice in drugi izdelki. Skratka: zelo različno 🙂
  Všeč mi je uporaba različnih štampiljk iz iste kolekcije za ustvarjanje ozadja. Zelo lepo in čisto unikatno.

 3. bozic.mojcanm@gmail.com
  bozic.mojcanm@gmail.com says:

  Pri meni je pa takole: od nekdaj sem organiziran tip človeka, ker enostavno moram biti. Pri 10 – članski familiji mi ne preostane nič drugega kot dobra organizacija ali pa kaos . Točno tako je pri ustvarjanju, ker izdelujem preveč stvari in bi bilo drugače narejeno vse na polovico. Najprej KLIK ideja, potem pa hitro vse skupaj na papir in popis materiala za izdelek (včasih je ta ideja tudi ponoči, zato imam pri sebi vedno blokce in svinčnik. Ko imam čas ali pa voljo gre vse skupaj v izdelavo.
  Tole tvoje barvanje in špricanje s spreji ,… pri tebi je vse krasno izpadlo, meni pa ni čisto nič jasno. Sicer pa – vse pa tudi jaz ne morem obvladati. Lepo se imej in hvala ker ideje deliš z nami. čao

 4. oldpunca
  oldpunca says:

  Meni navadno ideja roji po glavi kar nekaj časa. Ko se spravim k izdelavi, pa na papirju ostane samo glavni motiv iz glave 🙂 Včasih sem zadovoljna z izdelkom, včasih malo manj 🙂 Tvoja voščilnica pa je tudi tokrat čudovita. Knjige, predvsem težki atlasi in leksikoni, so čudovit obtežilnik. Preverjeno 🙂

 5. Janja
  Janja says:

  Voščilnica je zelo lepa.
  Glede mojega ustvarjanja lahko napišem, da so končni izdelki vedno daleč od osnovne ideje. Kot pri Oldpunci, mi od vsega na koncu ostane samo glavni motiv :). Lp

 6. Klara
  Klara says:

  Ja, z ustvarjanjem je nekako tako kot pri tebi. Včasih uspe včasih ne. Ni pa nujno, da je ponesrečen poskus tudi slab. Kar je tudi zanimivo je to, da bo meni nevšečna stvar nekomu všeč. Smo pač različni. Zato sem se naučila, da čisto vse pride enkrat prav in nič ne vržem stran.
  Tebi je čestitka krasno uspela…kot vedno. ;))

 7. Martha
  Martha says:

  Tina, you’ve created such a LOVELY background with the stamps. The watercolor technique works beautifully with this set. I love the design, colors, twine, & the die cut sentiment. I love your creativity! Thanks for the inspiration!
  Hugs! ♥

Komentiranje ni omogočeno.